Povezano

Rade Krunić dobija novi ugovor i povišicu u Milanu


Italijanski mediji objavili su vijest kako Milan sprema Radetu Kruniću, reprezentativcu Bosne i Hercegovine, nagradu za njegove odlične partije na terenu u vidu novog ugovora, ali i povećanja njegove plate.

- Marketing -

Uprava milanskog kluba je već odavno počela sa realizacijom ovog plana, kojim želi da “blindira” našeg fudbalera i ostavi ga u klubu na duži vremenski period.

Milan je do sada već produžio ugovore sa Davidom Calabrijom, Alexisom Saelemaekersom i Simonom Kjaerom, a radi se na tome da se produži saradnja sa Theom Hernandezom, Ismaelom Bennacerom i Rafalom Leaom.

Ponude od kluba su dobili Franck Kessie i Alessio Romagnoli, a uskoro će ih dobiti Zlatan Ibrahimović i Rade Krunić. Prema tamošnjim izvještajima, upravo se Stefano Pioli ne želi odreći usluga našeg veziste.

Iako na početku sezone nije imao preveliku minutažu u Milanu zbog povrede mišića zbog koje je propustio nekoliko mečeva, Krunić se nakon toga ustalio u startnu postavu Rossonera.

Podsjetimo, Krunić ima ugovor sa Milanom do ljeta 2023. godine. Od starta sezone u Seriji A je odigrao 13 mečeva u svim takmičenjima, a sedam ih je počeo od prve minute. Za dvije godine je skupio preko 60 nastupa za italijanskog velikana, prenosi Sport1.

- Marketing -

Najnovije

Popularno