Radarski sistemi za četiri dana zabilježili 4.084 prekršaja

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je u mjesecu avgustu intenzivirala aktivnosti iz svoje nadležnosti na kontroli vozača i vozila, te dokumentovanju i sankcionisanju prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH, o čemu je javnost informisana u nekoliko navrata.

U vremenskom periodu od 17.08. do 20.08.2016. godine, mobilni i stacionarni radarski sistemi instalirani na putevima u Zeničko-dobojskom kantonu evidentirali su i zabilježili 4.084 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.

U okviru navedenih aktivnosti, a sa ciljem preventivnog djelovanja, u proteklom periodu, na svim magistralnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu postavljena su ukupno 22 saobraćajna znaka “Radarska kontrola”, kako bi se vozači blagovremeno upozorili na mjesta na kojima se najčešće vrše kontrole u saobraćaju.

Uprava policije će i u narednom periodu nastaviti sa navedenim aktivnostima, te drugim ciljanim aktivnostima koje su rezultat određenih analiza i procjena, kako bi se bezbjednost saobraćaja na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona podigla na što veći nivo, a počinioci prekršaja i krivičnih djela u saobraćaju sankcionisali. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar