Povezano

Pucnjava u lovačkom domu: Ubijena jedna osoba, ima i povrijeđenih

U lovačkom domu “Bašci” u mjestu Delijaš, općina Trnovo, došlo je do upotrebe lovačkog vatrenog oružja u kojem je ubijena jedna osoba.

  • 19. decembra oko 03.30 sati Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je primio dojavu da je u lovačkom domu “Bašci” u mjestu Delijaš, općina Trnovo, došlo do upotrebe lovačkog vatrenog oružja i da ima povrijeđenih lica.

Na mjesto događaja su odmah izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čiji ljekar je konstatovao smrt jednog lica.Također, tom prilikom jedno lice je povrijeđeno od dejstva vatrenog oružja, te je prevezeno na KCUS, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, u stabilnom je zdravstvenom stanju i zadržan je na daljem liječenju. Od krhotina stakla lakše tjelesne povrede zadobili su jedno lice i jedno dijete, te su nakon ukazane ljekarske pomoći otpušteni iz bolnice – saopćili su iz MUP-a KS.

- Marketing -

O svemu navedenom je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodi uviđajem kojeg vrše policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo ovlaštenih sudskih vještaka.

Lice osumnjičeno za izvršenje krivičnog djela “Ubistvo” inicijala I.I. (1953) lišeno je slobode od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS. Više informacija o navedenom će biti poznato nakon što uviđaj bude završen, saopćeno je iz MUP-a KS.

- Marketing -

Najnovije

Popularno