17.5 C
Kakanj
Utorak, 15 Juna, 2021

Psi lutalice poklali kokoške, psa, mačku..

Početkom ove sedmice psi lutalice su na imanjima Stipe, Joze i Marije Kalinić iz zeničkog Novog Sela provalili u kokošinjce i pričinile veliku štetu. Poklali su i uglavnom pojeli 40-tak koka, jednog psa čuvara i mačku. Slučaj je prijavljen policiji, a obeštećenje namjeravaju zatražiti od Udruženja Šapa, Gradske uprave i drugih nadležnih institucija.

U noći s 11. na 12. januar najmanje dva čopora pasa lutalica napravili su masakr u nekoliko kokošinjaca u Novom Selu. Visok snijeg, hladnoća i vjerovatno zamrznuta odbačena hrana od vikendaša razlozi su što psi obrok u krvavom piru potražili na imanjima seljana, a utoljenju njihove gladi ni daske nisu bile prepreka.

Oko imanja Ivice Kalinića, uz cestu za Smetove posvud perje i ostaci poklanih i pojedenih koka.

ograda cukeA da je njihov strah od novog napada osnovan svjedoči i dalje prisustvo pasa lutalica po imanjima i način na koji su provaljeni kokošinjci. Pokidana je žičana odgrada, izgrižene daske, a ostaci nepojedenih kokoši su čak i na cesti za Smetove. Ni starica Marija sa 86 svojih godina nije više mirna ni sigurna, jer ni kod životinja, kaže, glad očiju nema pa čopor može napasti i ljude.

Stipo je slučaj prijavio policiji, dolazili su, kaže,nešto zapisali. Odlučan je pronaći Udruženje Šapa, otići i do Gradske uprave te do drugih nadležnih institucija. (S.G. rtvze)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO