1.3 C
Kakanj
Četvrtak, 28 Januara, 2021

PRVI PUT U KAKNJU: Kakanj Urban Mix Sajam na platou kod ADS marketa

Po prvi put u Kaknju od 10.11.do 14.11.odžat će se “1.Kakanj Urban Mix Sajam” i to ni manje ni više jubilarna 100 manifestacija u organizaciji Asosiation Urban Management-a,koji  već dugi niz godina organizira evente, markete i sajmove po svim gradovima u BiH.

Svi zainteresirani pisjetioci će imati priliku da pogledaju sve izložene štandove u ponedjeljak (08.11.2020.) od 9h do 18h svaki da, uključujući i završni dan subotu.

Cilj ovakve vrste sajmova je okupiti na jednom mjestu što više izlagača domaćih proizvoda  hrane, textila, rukotvorina, suvenira iz svih dijelova BiH i prezentovati njihove proizvode, radove, rukotvorine i uopšte kućne potrepštine a samim tim i podići svijest kod građana  o važnosti kupovine domaćih proizvoda.

  • Smatramo da na ovaj način sitnim koracima podupiremo male privrednike u BiH a mnoge od njih u ovim kriznim vremenima pandemija je znatno usporila, otežala pa čak i zaustavila njihov rad od kojeg žive – kaže direktor sajma Vildana Lončarić.

U Kaknju u samom centru grada (sa desne strane drugog kružnog toka, na parkingu ASD marketa) ,pod bijelim Pagodama u sajamskom stilu će svi zainteresirani moći pronaći, slatkiše iz Gračanice i Busovače, slavnu Tahan halvu, neprikosnovenog Esu i domaće sušene smokve iz Čapljine, zatim tekstil iz Bihaća i Zenice, domaći sir Stap Milk iz Zenice, suhomesnate proizvode iz Visokog, ljekobilje iz Cazina, igračke, suvenire, nakit… Ovo je samo dio a ostatak ćemo ostaviti posjetiocima da otkriju sami.

Naglašavaju da će za sve zainteresirane očekuju i prezentacije Tupperwera i najnovijih proizvoda koje nudi Avon i Limes.

  • Možemo da obećamo sa sigurnošću da će svi koji posjete sajam pronaći neku sitnicu za sebe, domaćinstvo ili dragu osobu i to po sajamskim cijenama kao što to i dolikuje sajmovima ove vrste. Sigurni smo da će jedan ovakav događaj u sivilu pandemije  koja nas je sve zaustavila u vremenu osvježiti grad Kakanj i svakako donijeti samo pozitivnu energiju – dodala je Lončarić.

 

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO