Prvi put na zaštićenim područjima 1. maja dozvoljeno roštiljanje, ali uz jedan uslov

Tokom predstojećoj prvomajskih praznika očekuje se da će brojni građani Sarajeva ali i turisti iz cijele Bosne i Hercegovine i iz inostranstva posjetiti neka od poznatih sarajevskih izletišta od kojih se većina nalazi u zaštićenim područjima Kantona Sarajevo.

Nakon tog dana, roštiljanje će biti strogo zabranjeno na zaštićenim područjima KS, kao i do sadaTokom predstojećoj prvomajskih praznika očekuje se da će brojni građani Sarajeva ali i turisti iz cijele Bosne i Hercegovine i iz inostranstva posjetiti neka od poznatih sarajevskih izletišta od kojih se većina nalazi u zaštićenim područjima Kantona Sarajevo.

- Marketing -

Kako su Feni kazali iz KJU za zaštićena prirodna područja za prvomajske praznike pripremaju se kao i svake godine, naglasivši kako su spremni da prime za praznike veliki broj posjetilaca na zaštićena područja.

– Ono što razlikuje proslavu 1. maja ove godine u odnosu na prethodne, bit će to što će na zaštićenim područjima KS isključivo 1. maja biti dozvoljeno roštiljanje uz uslov da roštilj bude odignut od zemlje. Izašli smo u susret željama posjetilaca koji žele roštiljati ali samo uz uslov da je omogućeno roštiljanje uz odignuti plamen od zemlje – kazao je Feni stručni saradnik za promociju, marketing i informisanje KJU za zaštićena prirodna područja Mustafa Zvizdić.

Naglasio je da će nakon tog dana, roštiljanje biti strogo zabranjeno na zaštićenim područjima KS, kao i do sada.

– Svi posjetioci koji žele provesti provomajske praznike u prirodi šetajući ili baveći se nekim drugim rekreativnim aktivnostima mogu to učiniti ako posjete zaštićena područja KS u periodu od 08.00 do 18.00 sati – kazao je Zvizdić.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano