“Prva javna potvrda Čovićevog plana blokade formiranje vlasti poslije izbora”Saša Magazinović je ranije izjavio kako smatra da se HDZ već sada sprema za “plan B” koji je Dragan Čović spominjao, a to je učešće na izborima i blokada poslije izbora, ucjena da se neće formirati vlast ni konstituirati parlamenti dok se ne promijene zakoni koje oni žele, a prije svega Izborni zakon BiH.

Poslanik SDP-a u Zastupničkom domu državnog Parlamenta Saša Magazinović komentarisao je na Twitteru prozivke Sanje Vlaisavljević, politiloga i savjetnice državne ministrice Ankice Gudeljević (HDZ), koja je komentarišući njegovu izjavu, kazala da je on “SDP-ov već desetljećima uhljebljeni dokaz multietičnosti” te “podobni, dobro plaćeni Srbin u Sarajevu”.

- Marketing -

Magazinović se nije osvrtao na njene uvrede. Samo je kratko poručio da joj neće smetati u “liječenju frustracija”. Međutim, Magazinović je u njenoj objavio primijetio nešto mnogo bitnije.

Naime, Magazinović je ranije izjavio kako smatra da se HDZ već sada sprema za “plan B” koji je Dragan Čović spominjao, a to je učešće na izborima i blokada poslije izbora, ucjena da se neće formirati vlast ni konstituirati parlamenti dok se ne promijene zakoni koje oni žele, a prije svega Izborni zakon BiH.

Vlaisavljević je na to poručila “da Magazinović išta zna o političkoj teoriji znao bi da je Čovićev ‘plan B’ sasvim legitimna demokratska alatka kada ne postoji drugi način da se problem riješi”.

– Interesantno je da je ovo PRVA JAVNA POTVRDA Čovićevog plana blokade formiranje vlasti poslije izbora. Antidejtonsko djelovanje postaje “demokratski alat” – napisao je Magazinović na Twitteru.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano