Provale na rudničkim trafo stanicama: Uprava RMU Kakanj javno upozorava

Iz Uprave RMU Kakanj smo dobili informaciju vezanu za sumnjive radnje koje se u posljednje vrijeme dešavaju na rudničkim trafo stanicama. Uprava RMU Kakanj ovim putem javno upozorava počinioce ovih djela, ali i stanovništvo da ovakve radnje mogu izazvati veliku opasnost, kako na provalnike tako i na stanovništvo.

U posljednje vrijeme registrovano je nekoliko provala u Trafo stanici Rudnika mrkog uglja Kakanj
S obzirom da se radi o elektro postrojenjima opasnim po život i postrojenjima koja u slučaju nestručnog i neovlaštenog rukovanja mogu izazvati posljedice opasne po objekte i stanovništvo u okolini, iz RMU upozoravaju na potencijalne opasnosti, a koje se prvenstveno ogledaju na ugrožavanje ljudskih života.
Povrede opasne po život mogu pogoditi lica koja vrše provale u ove objekte, kao i stanovništvo nastanjeno u blizini rudničkih trafo stanica.
U Rudniku mrkog uglja Kakanj, sa ciljem zaustavljanja provala u elektro postrojenja i ostale ovjekte, provode se posebne mjere preventive i obezbjeđenja. Istovremeno iz RMU Kakanj pozivaju stanovništvo, ukoliko primjete sumnjive radnje fizičkih lica u blizini rudničkih trafo stanica, da to prijave na broj telefona dežurnog lica u Rudniku na broj 553-708.

Stoji u izvještaju Uprave RMU Kakanj koju potpisuje direktor Mirsad Jašarspahić

Možda vam se svidi

Comments are closed.