27.7 C
Kakanj
Srijeda, 4 Avgusta, 2021

Protest građana u Sarajevu: Traže ostavke Vijeća ministara i Vlade FBiH i uvođenje PCR testa za ulazak u BiH

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img


Protesti su organizovani simbolično na Dan grada Sarajeva, a okupljeni zahtijevaju hitne ostavke Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH kao i nabavku vakcina.
Jedan od zahtjeva je neopoziva ostavka Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH, a novi saziv ima rok od 14 dana da izađe sa jasnim i realnim planom za upravljanje krizom i borbe protiv pandemije COVID-19. Traži se i hitno uvođenje PCR testova za sve koji ulaze u BiH.
Rok za navedene zahtjeve je sedam dana, dakle do 13. aprila. Protesti će biti održani ispred Parlamenta Bosne i Hercegovine i ispred Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.
Jedna od organizatorica okupljanja Maja Gasal – Vražalica istakla je da okupljeni imaju tri zahtjeva, a to su ostava Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH kao i uvođenje obaveznog PCR testa za sve ulaske u BiH.
“Naše zahtjeve ćemo dostaviti na dva nadležna nivoa i dajemo im rok do 13. aprila da ga ispune. Ovo jeste borba za život”, poručila je Gasal-Vražalica.
Okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo “Ostavke”, “Igrate se države – Game over!”, “Država nam je mjesto zločina”, “Borba za život” i “Svi na ulice, neka padnu ubice”.
Zbog održavanja protesta došlo je i do obustave saobraćaja u periodu od 11:30 do 14 sati u centru Sarajeva.
Iz KJKP GRAS su obavijestili korisnike da je u skladu s rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo zbog održavanja mirnih protesta odobrena privremena obustava saobraćaja u ulici Zmaja od Bosne (od raskrsnice s ulicama Vrbanja i Fra Anđela Zvizdovića do ulice Ložionička ) i u ulici Hamdije Čemerlića (na dijelu od raskrsnice s ulicom Zmaja od Bosne do raskrsnice s ulicom Put života).

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO