PROŠLA KROZ PAKAO: Otac je oteo, testirao njenu nevinost i udao za rođaka (FOTO) (VIDEO)

Mladu australijanku je otac kidnapovao iz Egipta i odveo u glavni grad Sirije, da bi je udao za onog koji joj je “namijenjen”. Tokom pet godina pakla je bila mučena, a majka nije željela da joj pomogne.

Rania Farah, iz Australije, je sa 13 godina oteta od strane očeve porodice, da bi je nakon mučenja prisilili na brak sa starijim rođakom u Siriji.

Njen pakao, koji je trajao 5 godina, počeo je kada je trebala da krene na dugo očekivano putovanje u Egipat da bi sa bratom vidjela piramide, ali je na kraju završila kao maloljetna mlada. U potresnoj ispovjesti, Farah je ispričala da je planirala samoubistvo, ukoliko ne pobjegne za 18. rođendan.

– Tamo sam sve vrijeme bila u depresiji. Mislila sam samo na povratak u Australiju – rekla je Rania.

Rania-Farah3

Kćerka sirijca i australijanke bila je prisilno udata za rođaka kojeg nikada nije srela, a kada su je oteli iz Egipta, odveli su je u glavni grad Sirije i pretukli. Majka Farahove je prije 20 godina napustila svog muža zbog nasilja, a za kćerkinu otmicu je znala, ali joj je tokom telefonskih razgovora govorila da sebi ne može da priušti da je vrati u Australiju.

Kada je Rania došla u Damask, bila je podvrgnuta testiranju na djevičanstvo jer je njen otac smatrao da je bila pod lošim uticajem jer je u sedmom razredu počela da puši cigarete i razgovara s dječacima.

– Htjeli su da provjere da li sam nevina, a rekli su mi da to moraju da urade zbog upisa u školu – ispričala je Rania i rekla da se još više uplašila kada su medicinske sestre došle da bi je testirale.

Rania-Farah1

Iako su testovi pokazali da je djevica, njen otac i brat su je istukli.

– Tamo je skoro normalno da ubiju kćerku ako nije djevica – rekla je Rania, koja je opisala oca kao “najzlobniju osobu koju možete da upoznate”.

Dok je boravila u novom domu, isključila je emocije i živjela kako je njena porodica željela, ali je sve vrijeme planirala bijeg i povratak u Australiju.

Rania-Farah2
– Radila sam sve što su tražili. Naučila sam da se molim i postim tokom Ramazana – rekla je Rania, a išla je u islamsku školu gde je učila arapski jezik.

Rođak za kojeg su je udali bio je u ranim tridesetim, a uvijek je izbjegavala da ga gleda u oči i kaže da nikada nije pričala s njim.

– Imali smo proslavu za vjerdbu, poklanjali su mi zlato, ali ništa nisam osjećala jer sam već planirala bijeg – ispričala je Rania, a cilj joj je bio da 18 rođendan proslavi u Australiji.

Rania-Farah5

U tome joj je pomagala i britanska ambasada. Jedan njen komšija, koji je bio njenih godina, dao joj je broj ambasade, ali je morala da čeka 18. rođendan kako bi joj zakonito mogli da pruže pomoć. Kada je postala punoljetna, rečeno joj je da će je u obližnjem hotelu sačekati jedna žena. Tako se jedne noći išunjala iz kuće dok je njena baka spavala poslije jutarnje molitve, pa je uskočila u taksi.

– Da nisam pobjegla, ubila bih se taj dan – rekla je Rania.

U hotelu se našla sa osobom koja ju je čekala, a potom je uz pratnju dva tjelohranitelja otputovala do jordanske granice. Nakon napetih razgovora sa sirijskim carinikom, najzad je puštena. Sada je konačno mogla da se vrati u Australiju.

Sidnej-Australija

Rania je rekla i da sa majkom i porodicom u Australiji nikada nije razgovarala o vremenu provedenom u Siriji. Uprkos tome što više nije tamo, još uvijek se boji da je otac ne pronađe.

Pogledajte video:

(dailymail.co.uk)

Možda vam se svidi

Comments are closed.