Prosidba Ishaka i Mirele iz Kaknja na Žutoj tabiji koja će vas rasplakati (VIDEO)

Kao i nebrojeno puta dosad, ramazan je u domove i srca muslimana unio posebnu radost, a ramazanska atmosfera večeras se itekako mogla osjetiti na ulicama glavnog grada BiH, ali i u ostalim bosanskohercegovačkim gradovima -prenosi portal kakanj-x

Inače, pucanjem iz ovog topa sa Žute tabije u Sarajevu će se tokom ramazana, kao i prethodnih godina, označavati vrijeme iftara.

Pucanje topova sa uzvisina iznad gradova u mjesecu pobožnosti, skrušenosti i jačanja međuljudskih odnosa višestoljetna je tradicija bosanskih muslimana, koja je za vrijeme bivše Jugoslavije bila zabranjena, ali je 1990-ih godina ponovo oživjela i njeguje se do danas.

Hiljade vjernika svake večeri mjeseca ramazana čekaju pucanj, koji im signalizira da je vrijeme da se okupe oko sofre i započnu iftar.

Žuta tabija u Sarajevu će Kakanjcima Mireli Topalović i Ishaku Avdispahiću ostati u vječnom sjećanju, jer je upravo na ovom mjestu, u vrijeme mjeseca ramazana, Ishak zaprosio Mirelu. Ona nije ni slutila da su joj prijatelji, a i njen budući suprug, priredili nevjerovatno iznenađenje- piše portal kakanj-x. Suze nije mogla sakriti.

Kakanj-x portal budućim supružnicima želi ono najbolje u životu …

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.