Promovisan Sportski vremeplov Muhameda Bikića (FOTO)

Poznati bosanskohercegovački sportski novinar Muhamed Bikić je u četvrtak 23.januara u Gradskoj biblioteci u Kaknju održao promociju knjige „Sportskivremeplov.ba-U susret Brazilu”

Promocija knjige je počela uvodnim muzičkim notama Kakanjke Melike Buza koja je odsvirala dvije numere na violini. Kako je knjiga posvećena Muhamedovom prijatelju Denisu Zaiimoviću, autor je minutom šutnje i fatihom želio da se svi prisutni posjete na tu nesreću i odaju čast mladom Zaimoviću.

Promocija je privukla dosta ljubitelja kakanjskog sporta kao i bivših sportista, ali sigurno da se očekivao veći odziv jer je ovo ipak bila veoma interesantna promocija u kojoj se govorilo o sportu i stvarima oko sporta. O knjizi su govorili sportska bosanskohercegovačka legenda Bibija Kerla, prvi kapiten fudbalske reprezentacije Vlatko Glavaš te i sam autor Muhamed Bikić. Promociju je moderirao kakanjski novinar Azerin Salihbegović.

Dovoljno je reći samo Bibija Kerla. Najsvestranija sportiskinja svih vremena na našim prostorima. Okušala se u četiri sporta, učesnik dvije olimpijade i brojnih domaćih i inostranih takmičenja. Bavila se atletikom, klizanjem, fudbalom i kuglanjem. Na promociji je govorila o svojim sportskim podvizima, malo ko bi ovom vjerovao da se jedna sportistkinja okuša u četiri sporta i da iz svakog izađe kao pobjednik.

Bolji poznavaoci fudbala znaju priču o Bugojancu Vlatku Glavašu koju je ispričao na promociji. Igrao je ratnih i poslijeratnih godina Glavaš za Fortunu iz Dizeldorfa kada je dobio poziv prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića koji se predstavio kao Jusuf Pušina i pitao želi li igrati za reprezentaciju BiH. Glavaš je tada upitao „Gdje se nalazi Bugujno?” Dobio je odgovor da je u BiH, zatim je rekao „To je moj grad, to je moja država”

Promocija u Kaknju je odlično prošla, samo ostaje žal što Kakanjci nisu prepoznali ovaj program koji je bio jako zanimljiv naročito mladim i starijim sportistima.

kakanj-x/Emerin Ahmetašević

Možda vam se svidi

Comments are closed.