-0.5 C
Kakanj
Utorak, 26 Januara, 2021

Promocija knjige “Sofra”, i igre bez granica (VIDEO)

Večeras se u našim mališanima itekako probudio natjecateljski duh kroz igru i mnogo zabave. Kao što i sam naziv govori, večeras su se mališani zabavili kroz mnoštvo zabavno-edukativnih igara koje su oduševile najmlađe posjetioce, a vjerujemo i roditelje. Kroz dva nevjerovatna sata igre i zabave mališani su mogli nauciti nešto novo zahvaljujući volonterima Crvenog križa. Aktivisti Crvenog križa prezentovali su kako to izgleda imobilizacija noge, ruke, opekotina kao i mnogo drugih simulacija povreda i oboljenja.

Večeras je ogromnu pažnju izazvao FACE PAINTING koji je radila Azra Okić iz Zenice. Face painting je posebna tehnika oslikavanja lica pomoću posebnih prirodno-kozmetičkih boja koja ne štete koži i ne uzrokuju probleme. U svega nekoliko sekundi lica mališana su pretvorena u prekrasne slike. Mališani su nestrpljivo čekali svoj red a zatim otišli zadovoljni i sretni.

Mališani su takodjer imali priliku naučiti kako se to pravi grnčarija, zatim istraživati  u arheološkoj radionici, plesati zumbu, trčati u vrećama kao i mnogo drugih aktivnosti koje su bile večeras u Parku Doma kulture.

Najmlađi posjetioci  ispred JU za kulturu i obrazovanje-Muzeja Kaknja večeras su pokazali svoju podršku akciji #Jasam Muzej.

Direktor JU za kulturu i obrazovanje Aldin Šljivo dao je svoju izjavu povodom dešavanja u Parku Doma kulture:“Sam naziv ovog današnjeg programa koji smo organizovali u sklopu manifestacije Kakanjski dani 2015.god. govori mnogo toga, dakle Igre bez granica. To je zabavno-edukativni  program za djecu u koji smo ukljucili mnoge aktiviste, prije svega prijatelje nase JU,  mlade Alter Vala, volontere Crvenog križa, osoblje muzeja, profesore fiskulture, JU za predškolski odgoj i obrazovanje Kakanj, instruktore Zumbe.. svi oni će imati svoje zaduženje da zabave djecu svojim aktivnostima te da ih u isto vrijeme nauče o mnogim aktivnostima.”

Hvala građanima koji su nas posjetili večeras i time nam ukazali svoje povjerenje, očekujemo Vas i sutra u Parku Doma kulture.

Večeras je u Parku Doma kulture održana predstava poznatog bosanskohercegovačkog književnika Gorana Šimića pod nazivom „Kockasta lopta“ koju su radili polaznici škole glume, a u režiji Miroljuba Mijatovića.

Predstava „Kockasta lopta“ oduševila sve prisutne u Parku Doma kulture

Priča govori o dvije planete, kockastoj i loptastoj, te njenim stanovnicima, kockastoj i loptastoj djeci koja su razdvojena zbog sukoba u prošlosti. Jednog dana dvije planete se, putujući svemirom, približe, te djeca prvi put saznaju jedne za druge i u njima se javlja neopisiva želja za druženjem i upoznavanjem navodno drugih i drugačijih.

Svi prisutni su oduševljeni predstavom ali i ugodnom atmosferom koja vlada u Parku Doma kulture.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO