Projekat “Pokreni svoj posao u Kaknju”: Potpisana nova 4 ugovora o dodjeli poticajnih sredstava

Petak, 13. novembar 2015. godine: Općina Kakanj kontinuirano realizira aktivnosti koje su usmjerene na razvoj poduzetništva, te na zapošljavanje i samozapošljavanje.

Danas su potpisana nova 4 ugovora o dodjeli poticajnih sredstva u svrhu pokretanja djelatnosti u okviru projekta “Pokreni svoj posao u Kaknju”.

Podsticajna sredstva za pokretanje vlastitog biznisa, na osnovu danas potpisanih ugovora, dobit će Emin Mušija, Enesa Omerović, Vedrana Trako i Alem Zekić.

Kroz ovaj projekat Općina Kakanj će pomenutim osobama dodijeliti novčana sredstva za:

–        refundaciju troškova obaveznih doprinosa– PIO, zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti, za registriranu djelatnost – period od 12 mjeseci,

–        sufinansiranje nabavke sredstava za rad, repromaterijala, opreme i sl, za registrovanu djelatnost u iznosu do 50% od vrijednosti nabavke, s tim da je maksimalan iznos sufinansiranja do 3.000,00 KM.

Osim ovih izdvajanja, Općina Kakanj će dodijeliti i novčana sredstva za troškove registracije djelatnosti.

U Kaknju sve više i više raste svijest da se egzistencija može osigurati samozapošljavanjem kroz mali biznis, umjesto višedecenijskog razmišljanja da se egzistencija može osigurati isključivo zapošljavanjem u velikim firmama. (Press Općine Kakanj)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar