Povezano

Profesorica iz New Yorka o sankcijama za Milorada Dodika: Dobili smo što smo tražili, “laktaš iz Laktaša” biće manji od makovog zrnaPoručila je kako će lider SNSD-a prerasti u nešto “manje od makovog zrna” ako već, kako kaže Šabić-El-Rayess, to i sada nije slučaj.

Amra Šabić-El-Rayess, profesorica na Columbia Univerzitetu u New Yorku, oglasila se jučer na svom Facebook profilu, povodom sankcija koje je Ministarstvo finansija SAD-a uvelo članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Miloradu Dodiku.

- Marketing -

– Počelo je klupko ići nizbrdo, samo što Dodik nije u formi da ga stigne, a mi smo dobili ono što smo tražili – prvi i značajan korak sankcionisanja Dodika i njegovih medijskih usta – njegove Alternativne televizije koja će sada prerasti u Nepostojeću televiziju. Ne zaboravite da Dodika sada Vučić ni štapom neće htjeti dirnuti, rekla je Šabić-El-Rayess.

Poručila je kako će lider SNSD-a prerasti u nešto “manje od makovog zrna” ako već, kako kaže Šabić-El-Rayess, to i sada nije slučaj.

Dalje je takstativno navela razloge zbog kojih je sankcionisan “laktaš iz Laktaša”. Milorad Dodik je, u slobodnom prevodu, sankcionisan zbog:

1. korupcije i kontinuiranih prijetnji stabilnosti, integritetu i suverinitetu BiH;

2. napada na državu i pokušaja prebacivanja državnih ovlaštenja na entitet;

3. pokušaja kreiranja paralelnih institucija koje pripadaju državi na nivou entiteta;

4. korištenja svoje pozicije da se obogati kroz mito i druge korumpirane aktivnosti;

5. retorike mržnje koja izaziva nacionalističke i etničke podjele;

6. omalovažavanja drugih etničkih i religijskih grupa da dovede do političkog zastoja unutar države;

7. davanja ugovora RS-a svojim pajdašima i familiji da se oni zajedno s njim obogate;

8. traženja da on lično odobri medijske priče koje se tiču bitnih i osjetljivih tema;

Za kraj, Šabić-El-Rayess je poručila da smo prebrodili sve što je historija donijela, a tako će biti i sa Miloradom Dodikom.

- Marketing -

Najnovije

Popularno