Profesor Zadro objavio prognozu za ovu semicu: “Povratak ljetnih vrućina moguć je od idućeg vikenda”

0

Profesor Zoran Zadro iz Mostara objavio je prognozu za tekuću sedmicu na svojoj stranici “Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna”

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prema riječima profesora Zadre, danas i idućih dana atmosfera će diljem regije biti vrlo nestabilna, tako da će u većem dijelu regije uz sunčana razdoblja biti povremene kiše i pljuskova uz grmljavine.

– Pri tome se svakako mora upozoriti na lokalno izraženije olujno nevrijeme uz prolazno jak i olujni vjetar, intezivnu grmljavinu, grad ( tuču ) i obilne pljuskove, koji mogu uzrokovati lokalne bujične poplave.

Dallje dodaje da se više sunčanog vremena očekuje se na jugu Hercegovine, Jadranu i obalnim dijelovima Crne Gore premda će i ovdje lokalno biti grmljavinskih nestabilnosti moguće i kraktotrajnog jačeg nevremena.

– Kao što možete vidjeti na slikama koje prikazuju temperature, u našoj regiji treba očekivati manje vruće, ali i dalje sparno vrijeme – dodao je Zadro.

Vjetar će nakratko okretati na sjeverne i sjeveroistočne smjerove, a u sjevernoj Makeodniju i istoku Srbije i dalje će puhati slab do umjeren povremeno pojačan istočni i jugoistočni vjetar.

– Nestabilno vrijeme u većem dijelu regije vjerovatno bi moglo potrajati do kraja ove sedmice, uz više sunčana vremena ponovno u Hercegovini, Dalmaciji, obalnim dijelovima Crne Gore i većem dijelu sjeverne Makeodnije.

Povratak ljetnih vrućina moguć je od idućeg vikenda, osobito od kraja vikenda i u idućoj sedmici, kada i ukoliko se ostvare ove prognoze, možemo očekivati još jedan toplinski udar, stoji u prognozi profesora Zadre.

[bar group="4078"]