Prof. dr. Sebija Izetbegović uputila apel građanima: Situacija je iznimno ozbiljna, opservacijski dio KCUS-a je skoro zagušenČak 54 uposlenika KCUS-a su pozitivna na virus korona, a njih 45 je u izolaciji. Ukupno 294 uposlenika KCUS-a trenutno je na bolovanju.

Tokom prethodne noći u KCUS-u su testirana 253 uzorka, a virus korona potvrđen je kod još 94 osobe. Svi pozitivni uzorci su iz Kantona Sarajevo. Kako je za Faktor potvrdila generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović, U KCUS-u je trenutno smješteno 240 bolesnika i svi su sa teškom kliničkom slikom.

- Marketing -

U intenzivnim njegama se nalazi 37 osoba sa izrazito teškom razvijenom bolešću COVID-19. Osam pacijenata je preminulo.

– Na Infektivnoj klinici na lokalitetu Podhrastovi smješteno je 97 osoba i raspolažemo sa još devet slobodnih mjesta na toj klinici – kazala je Izetbegović.

Čak 54 uposlenika KCUS-a su pozitivna na koronavirus, a 45 ih je u izolaciji. Ukupno 294 uposlenika KCUS-a trenutno je na bolovanju.

– Molim građane za strpljenje i poštivanje epidemioloških mjera: Propisno postavljena maska na lice, bez okupljanja u zatvorenim prostorima, često i temeljito pranje ruku i provjetravanje prostora u kojima morate boraviti. Opservacijski dio KCUS-a je skoro zagušen. Imali smo u jednom trenutku 35 prijema teških bolesnika. Situacija je iznimno ozbiljna. Stoga molim građane da poštuju navedene preventivne mjere – apelovala je dr. Izetbegović, prenosi Faktor.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano