― Marketing ―

Prof. dr. Izetbegović o tragičnoj smrti Džene Gadžun: Nijedan korak u toj tragediji nije bio zakonit

- Marketing -

Prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a i kandidatkinja SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo, gostujući u emisiji Sedam plus dotakla se tragične sudbine dvogodišnje djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja.

Podsjetimo, malena Džena je u novembru 2021. godine operisana u privatnoj poliklinici u Sarajevu, nakon čega je uslijed još uvijek nerazjašnjenih komplikacija u besvjesnom stanju dovezena na KCUS, gdje je preminula.

Prof. dr. Izetbegović kaže da će odgovorni za ovaj tragičan slučaj biti sankcionisani kada se promijeni vlast u Kantonu Sarajevo.

- Marketing -
  • Ako se promijeni kantonalna vlast, kaznit će se odgovorni. Očigledno to prikrivaju. Zamislite da se takav užas desio na KCUS-u, šta bi se radilo u javnosti i medijima. Smrt te djevojčice je ukazala na ono što svi znamo da se dešava. Nijedan korak u toj tragediji nije bio zakonit. Sve je bilo protuzakonito. Nevjerovatno da niko ništa nije uradio po tom pitanju i da roditelji, koji su nedavno dobili treće dijete i ovom prilikom im čestitam, nisu dobili sudsku satisfakciju i priznanje za ono što se desilo i što su platili 2,100 KM. Vidjela sam djevojčicu dva puta koja je kod nas na pedijatriju dopremljena bez svijesti. Roditelji su skupili novac za tu intervenciju, a tu uslugu su trebali dobiti u javnoj zdravstvenoj ustanovi. Doktorica koja je operisala dijete nija imala ni licencu za rad u KS – poručila je prof. dr. Izetbegović, piše Hayat.ba.

Pogledajte video OVDJE.

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...