Produžene mjere u RS-u, u nekoliko gradova pogoršana epidemiološka situacija

Popularno

Povezano


Republički štab za vanredne situacije održao je danas u Banjaluci 70. sjednicu na kojoj je razmatrao epidemiološku situaciju u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska, te konstatovao da je pogoršana epidemiološka situacija u Banjaluci, Bijeljini, Trebinju i Istočnom Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).
Štab je produžio dosadašnje mjere za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID 19) u RS-u do 18. marta.
“Republički štab za vanredne situacije danas je izdao naredbu gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije u gradovima i opštinama gdje je pogoršana epidemiološka situacija, da hitno preduzmu sve mjere iz svoje nadležnosti po pitanju suzbijanja širenja virusa korona i da o tome, u narednih 48 časova, obavijeste Republički štab za vanredne situacije”, navodi se u saopštenju iz Vlade RS-a.
Dodaje se da će u narednim danima biti organizovani sastanci predstavnika Republičkog štaba sa svim komandantima gradskih i opštinskih štabova za vanredne situacije na kojima će oni izvijestiti Republički štab o preuzetim mjerama i aktivnostima na suzbijanju pandemije virusa korona na teritoriji opština i gradova.
“Republički štab za vanredne situacije danas je izdao i naredbu Stručnom operativnom timu da intenzivira svoj rad shodno pogoršanju epidemiološke situacije u RS-u. Ovo se odnosi na stalno zasjedanje, prikupljanje izvještaja od gradskih i opštinskih štabova, analiziranje i pripremanje informacija, te redovno izvještavanje Republičkog štaba za vanredne situacije”, navodi se u saopštenju.

- Marketing -

Najnovije