Produžen rok za prijavljivanje šteta nastalih zbog prirodne nesreće

I općine Kakanj obavještavaju sve građane, privredne subjekte, mjesne zajednice, udruženja građana, javna preduzeća i ustanove i druge subjekte, da je rok za prijavu štete nastale usljed obilnih padavina i poplava produžen do srijede 4. juna 2014. godine.

Prijava se vrši popunjavanjem prijavnih obrazaca koji su od 20. maja 2014. godine dostupni u prostorijama svih mjesnih zajednica, na prijemnoj kancelariji Općine Kakanj, te na službenoj stranici Općine Kakanj: www.kakanj.com.ba (klikom ovdje).

Uz prijavni obrazac je poželjno priložiti fotografije kako bi Komisija za procjenu šteta mogla imati evidenciju trenutnog stanja, u slučaju da isto bude promijenjeno prilikom izlaska na teren. Prijave se dostavljaju na sljedeću adresu: Općina Kakanj, ul. Alije Izetbegovića broj 123 ili direktno na prijemnu kancelariju Općine Kakanj.

Tokom popunjavanja obrazaca za prijavu šteta nastalih usljed prirodne nesreće zabilježeni su slučajevi navođenja podataka o štetama koji ne odgovaraju istini. Stoga, upućujemo upozorenje svim osobama koje u prijavama navode kao štetu imovinu koju uopće nisu posjedovale prije poplava i klizišta, te osobama koje na spisak šteta  stavljaju oštećenja nastala davno prije pojave prirodne nesreće, da njihovi zlonamjerni pokušaji obmanjivanja neće uspjeti jer će biti vršeno detaljno provjeravanje navoda iz prijava.

Osim toga, podsjećamo da se za neistinito iznošenje činjenica može krivično odgovarati.

Možda vam se svidi

Comments are closed.