― Marketing ―

Prodata imovina KTK Visoko, prijavilo se 7 ponuđača

- Marketing -

Prodaja imovine stečajnog dužnika KTK Visoko putem javnog nadmetanja održana je 9. novembra u Visokom, u prostorijama ovog preduzeća. Prema riječima stečajnog upravnika Enesa Ganića, prodaja je bila uspješna.

Napomenuo je da se radi o fizički odvojenim cjelinama i nekretninama koje su bile funkcionalno vezane za pristupni put, na osnovu čega su i formirani LOT-ovi.

– Mi smo za LOT 1 rangirali ponuđače od prvog do trećeg mjesta. Depozit za rangirane ponuđače se zadržava, dok prvorangirani ne uplati kompletnu cijenu. uspješna. Na LOT 1, koji je najveći i obuhvata 18 čestica, odnosno 18 nekretnina, površine oko 400 duluma, prijavila su se četiri ponuđača. Podnijeli su ponudu u roku koji je bio predviđen i uplatili depozite od 50.000 KM, te dostavili dokumentaciju koja je javnim pozivom tražena. Ako su privredni subjekti, treba da dostave rješenje o registraciji ne starije od tri mjeseca, a kada su u pitanju tehnička lica, ona su bila dužna da dostave CIPS i kopiju lične karte. Kada je u pitanju LOT 2, on obuhvata četiri nekretnine. Prijavila su se tri ponuđača. Prodane su i te nekretnine – izjavio je za Oslobođenje Enes Ganić.

- Marketing -

Tada će se drugorangiranom i trećerangiranom vratiti novac koji je uplaćen kao depozit. Ako to prvorangirani ne učini, onda će se ići sa drugorangiranim, a ako i on ne učini, onda sa trećerangiranim. Nadam se da se to neće desiti. Takav je propis – objasnio je Ganić.

Procijenjena vrijednost LOT-a 1, u kojem je među 18 parcela i lokacija Aerodrom, iznosi 1.707.534 KM, a LOT 2 je vrijedan 37.178 maraka.

KTK Visoko je u stečaju od septembra prošle godine. Radi se o kombinatu koji je donio procvat kožarstva u ovom gradu, a koji je nekada bio privredni gigant.

Dio imovine je prodat u sudskom izvršnom postupku, bitan za osnovnu djelatnost, a to je prerada i proizvodnja kože.

Prema mišljenju stečajnog upravnika, tehnološki proces je obustavljen i ne postoji mogućnost da se nastavi.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Izložba “Unutar četiri zida” otvorena u Sarajevu

Večeras je u prostoru galerije Europe House u Sarajevu svečano otvorena izložba pod nazivom "Unutar četiri zida", koju su zajednički kreirale fotografkinja Aida Redžepagić...