Procurili snimci GTA 6: Prvi pogled na novog protagonistu, oglasili se i iz kompanije

Na internetu se pojavio veliki broj videozapisa, koji su potom iz različitih izvora potvrđeni da pripadaju ranoj verziji GTA 6.

Korisnik GTAForumsa „teapotuberhacker“, objavio je 90 videozapisa koji prikazuju gameplay rane verzije Grand Theft Auta VI, novog nastavka Rockstarovog popularnog igraćeg serijala.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Trenutno nije jasno kako je navedeni korisnik uspio doći do ovako „škakljivih“ podataka, no u jednoj od objava tvrdi da je upravo on 18-godišnjak koji je nedavno hakirao Uber. Uz brojne snimke zaslona kao dokaz, mladi haker kaže da bi uskoro mogao objaviti još podataka, uključujući i izvorni kod GTA V i GTA VI.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Procurjele snimke trenutno se šire internetom brzinom munje, pa se mogu pronaći na YouTubeu, Twitteru, Redditu i brojnim drugim forumima. Inače, u jednom od popularnijih videa prikazuje se Lucia, ženski protagonist koji zajedno s kolegom Jasonom pljačka restoran brze hrane i uzima taoce.

Također, tu su i snimke konverzacija između NPC-ova, novog sučelja i animacija, pa čak i Rockstarovog internog GTA VI debug alata za PlayStation konzole.

Iako trenutno nije poznato koliko su ove snimke stare niti kada Rockstar planira izbaciti GTA VI, podsjećamo da je tvrtka u februaru službeno potvrdila da aktivno radi na razvoju igre.

Rockstar je potvrdio ogromno curenje materijala za razvoj Grand Theft Auto 6 koji su u toku do kojeg je došlo tijekom vikenda.

 

U izjavi objavljenoj danas poslijepodne na Twitteru, dok se tvrtka vraćala na posao, Rockstar je priznao da je pretrpio “upad u mrežu” – hakiranje – iz kojeg su preuzete snimke ranog razvoja GTA 6.

Rockstar je rekao kako se nada da hakiranje neće utjecati na njegove usluge uživo – kao što je GTA Online – i inzistirao je da curenje neće utjecati na razvoj igre dugoročno. Ipak, Rockstar je priznao da je “izuzetno razočaran” onim što se dogodilo.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Istraživanje: Članstvo BiH u EU podržava 77,4 posto građana

Direkcija za europske integracije (DEI) provela je u augustu...

Djevojka čuvala nepokretnu ženu pa joj pokrala zlato i novac

Policija u Gradišci lišila je slobode I. J. iz...

Saobraćaj u Bilješevu obustavljen: Sudar automobila i traktora

Na regionalnom putu Kakanj-Zenica došlo je do saobraćajne nesreće. U...

Policija se oglasila nakon pucnjave u Kaknju: Uhapšene tri osobe

U Kaknju su uhapšene tri osobe zbog upotrebe vatrenog...