― Marketing ―

Procurili novi detalji iz Maglaja: Iza otvaranja fabrike namještaja stoji jedan od najbogatijih bh. privrednika

- Marketing -

U Maglaju bi uskoro trebala krenuti izgradnja nove tvornice namještaja, a iza projekta stoji Hajrudin Ahmetlić iz Tešnja, izvještava BiznisInfo.

Ahmetlić je, inače, vlasnik kompanije Hifa Petrol, jedne od vodećih naftnih kompanija u BiH.

Tvornica će biti građena u poslovno-radnoj zoni “Lješnica”. U toku je neophodna procedura u Općini Maglaj na izmjeni dokumentacije kako bi ova investicija bila omogućena. Ahmetlić je već vlasnik zemljišta na kojem je planirana gradnja kompleksa.

- Marketing -

No, potrebno je izvršiti djelimične izmjene namjene i razmještaja objekata, parcelacije i građevinskih i regulacionih linija i plan saobraćaja.

Plan je izgradnja proizvodno – poslovnog objekta sa pratećim sadržajima, za obradu drveta i proizvodnju namještaja.

Objekat će se sastojati od dvije cjeline: proizvodni objekat gabaritnih dimenzija 125 x 60 metara spratnosti VP+0 i poslovni objekat gabaritnih dimenzija 50 x 30 metara spratnosti VP+1.

Planira se i prostor za prateće sadržaje – manipulativni prostor, parking površine za kamione i putnička vozila za predviđenu namjenu proizvodnog objekta, zelene i saobraćajne površine kao i rješenje internog saobraćaja.

Podsjetimo da je proizvodnja namještaja u velikom usponu u Bosni i Hercegovini.

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...