Pročitajte koje su to tri supernamirnice za jačanje imuniteta

Popularno

Povezano


Tri namirnice za jačanje imuniteta – a dostupne su svima nama – neka se obavezno nađu na vašem “meniju”.

- Marketing -

Najbolje od svega je i što su dostupne cijele godine, pa ćete uvijek biti u prilici da boostate imunutet tj. organizam. Konzumacijom namirnica o kojima vam pišemo u nastavku sačuvaćete imunutet i pripremiti organizam za hladniji dio godine. One su bogate kvalitetnim nutrijentima i pomažu u zaštiti kože, sprečavaju upale, akne, crvenilo.

KURKUMA
Mirisna i ukusna kurkuma puna je vlakana, vitamina i minerala kao i biološki aktivnih supstanci koje blagotvorno djeluju na naš organizam. Najdragocjeniji “sastojak” kurkume je fitonutrijent kurkumin koji ima nevjerovatno snažna protivupalna svojstva. Nekoliko istraživanja pokazalo je da upravo ta svojstva možemo porediti sasnažim protivupalnim lijekovima koje obično prepisuju ljekari.

ALOE VERA
U beauty svijetu poznata je po svom snažnom anti-age djelovanju, a osim što je sastojak brojnih kozmetičkih preparata, može se uzimati i poput soka.

ALOE VERA
Aloe vera zateže kožu i čini je elastičnom, hidratizovanom te pomaže kod raznih upalnih stanja. Ima antimikrobna i protivbakterijska svojstva. Takođe, ubija bakterije koje mogu da izazovu infekciju kože, sprečava nastanak bora… te posvjetljuje strije.

NAPRAVITE SAMI TONIK ZA JAČANJE IMUNITETA
Prirodni med je prava riznica zdravlja, pun antioksidanasa, enzima i minerala (željezo, cink, kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum i selen). Tu su i vitamin B, tiamin, riboflavin i niacin. Ako konzumirate med – uklanjate otrove iz organizma – a rezultat je bolji imunitet.

U kombinaciji s kurkumom med je moćan prirodni antibiotik. Ovu smjesu možete dodati u čaj ili mlijeko. Ukusna je i izuzetno zdrava.

- Marketing -

Najnovije