― Marketing ―

Sa paketom od banana napravio pravo malo bogatstvo

Enver Sarajlić je uspješni privrednik koji se bavi uspješno starim zanatom. Naime, on već preo 20 godina proizvodi, prije svega, džezve za kafu, a...

Prizor koji topi srca: Vatrogasac iz Gračaca spasio zeku iz poplave

- Marketing -

Na Facebooku je osvanula fotografija vatrogasca iz JVP-a Gračac koji je spasio zeku iz poplave. Objava je u samo jednom satu prikupila više od 800 lajkova i mnogi su zahvaljivali vatrogascima koji pružaju pomoć ugroženom stanovništvu i životinjama.

“Svaka vam čast, vatrogasci naši”, “Bravo”, “Pridržava se Odredbe Zakona o vatrogastvu koja govori o spašavanju ljudi, životinja i imovine. Čisto normalna stvar na intervenciji… Svaka čast”, samo su neki od komentara ljudi ispod objave.

Inače, kiša je uzrokovala prelijevanje rijeke Zrmanje preko zaštitnog zida na području grada Obrovca (Hrvatska) i izlijevanje rijeke Otuče iz korita u općini Gračac, kamo su upućeni vatrogasci te pripadnici HGSS-a i Državne intervencijske postrojbe CZ-a s čamcima za evakuaciju.

- Marketing -

Karlovački vatrogasac spasio srnu od utapanja

Ovih dana još jedna fotografija obišla je Hrvatsku. Riječ je o fotografiji mladog vatrogasca koji je spasio srnu od utapanja.

Ivan Brozović, vatrogasac JVP-a Grada Karlovca, spašavao je srnu iako je i njegova kuća bila pod vodom zbog poplava. Srna se nimalo nije bojala čovjeka koji joj je prišao.

“Žena je primijetila srnu kako se davi, odnosno malo potone pa malo pliva. Životinja je sama po sebi bila već dosta umorna i iznemogla i ništa, krenuo sam prema njoj i u jednom trenutku ona je sama meni skočila u ruke i donio sam je do kuće”, rekao je mladi vatrogasac za RTL Danas.

“Koliko sam primijetio, bila je nešto pojela i nakon dva sata je sama skočila i otišla dalje. Znači, samo kuća za odmor”, rekao je Ivan.

Podsjetimo, nakon što su zbog obilnih kiša ovih dana brojni vodostaji hrvatskih rijeka dosegnuli rekordne razine i izlili se, mnoga su se područja Lijepe Naše suočila s problemom poplava. Tako su se pod vodom našli i Karlovac i njegova okolica.

- Marketing -