Privrednim subjektima i udruženjima u ZDK 300.000 KM za projekte turističke infrastrukture

Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona Zlatko Jelić potpisao je danas ugovore o dodjeli sredstava subjektima koji su ostvarili pravo na sredstva za subvencioniranje projekata turističke infrastrukture i suprastrukture u tom kantonu.

 

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Sredstva u iznosu od 300.000 KM dodijeljena su putem javnog poziva, a to ministarstvo će sufinansirati projekte četiri udruženja građana te 16 privrednih subjekata. Maksimalan iznos sredstava za udruženja građana je 10.000 KM, a za privredne subjekte 20.000 KM.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

 

– Ministarstvo gospodarstva u čijoj je nadležnosti oblast turizma na ovaj način potiče i daje potporu našim ugostiteljima i udruženjima koja se bave turizmom da unapređuju uslugu, a samim tim povećaju obim poslovanja – rekao je ministar Jelić.

 

Među korisnicima je i privredni subjekt “Bosanska piramida” d.o.o. Visoko s projektom teniskog kompleksa u Parku Ravne 2, kojeg je 13. jula otvorio edan od najboljih tenisera na svijetu Novak Đoković.

 

Predstavnik ove firme Mirza Muminović naglasio je da je projekt značajan ne samo za turizam, nego i za razvoj sporta u regionu i Zeničko-dobojskom kantonu.

 

– Pored turističke ponude u Parku Ravne, koju širimo i oplemenjujemo, imamo i sportsku ponudu. Uspostavili smo saradnju s Olimpijskim komitetom BiH i Teniskim savezom BiH, a trenutno se kod nas za nastup u kvalifikacijama na US Openu priprema naša poznata teniserka Dea Hardželaš, tako da će sredstva koja smo dobili od Ministarstva za privredu ZDK-a umnogome pomoći – rekao je Muminović.

 

Tokom ove sedmice planirano je potpisivanje ugovora sa sedam općina i gradova, kojima su u okviru tog poziva za projekte turističke infrastrukture i suprastrukture odobrena sredstva u iznosu od 200.000 KM, saopćeno je iz Press službe ZDK.

 

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Može li Ukrajina vratiti Krim?

"RAT je počeo na Krimu - i ondje će...

ZZO ZDK u prvih šest mjeseci uprihodio 109.219.373 KM, 12 posto više nego prošle godine

Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona u prvih šest mjeseci...

Taksiste ubiše gorivo i nelegalni prijevoznici

Nakon teškog perioda u pandemiji Covid-19, ovo ljeto i...