Privrednici iz Mađarske posjetili Kakanj

Delegacija privrednika iz Mađarske je ovih dana bila u poslovnim posjetama u BiH. Nakon Sarajeva I Banja Luke, članovi Privredne komore Mađarske, Odbor za Zapadni Balkan su posjetili i Kakanj kako bi saznali detaljne informacije o pogodnostima za investiranje na ovom području,te da se upoznaju sa privrednom slikom Kaknja.

Do sureta sa privrednicima iz republike Mađarske je došlo posredstvom gospodina Seada Zaimovića čija kompanija „Nova Trgovina“ ima već uspostavljenu saradnju. Nakon nedavnog sastanka sa predstavnicima privredne komore, došlo se na ideju da se organizuje poslovni forum privrednika Mađarske sa privrednicima iz Kaknja: Poslovnom forumu su prisustvovali članovi Privredne komore Mađarske, Odbor za Zapadni Balkan. Kakanj su posjetili sa željom da čuju detaljne informacije o pogodnostima za investiranje na ovom području, da se upoznaju sa privrednom slikom Kaknja, te da se susretnu sa privrednicima iz Kaknja čije su djelatnosti srodne djelatnostima kojima se oni bave.

Načelnik općine Kakanj Nermin Mandra je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da su privrednici iz Mađarske odlučili nakon Sarajeva i Banja Luke posjetiti i Kakanj, te se osvrnuo na nastojanja Općine Kakanj da kontinuirano jača i poboljšava ambijent za investiranje u Kaknju, da investitorima omogući benefite, te da im angažmanom svojih službenika što više olakšava pokretanje djelatnosti u Kaknju. Općina Kakanj i na ovaj način stvara pozitivan ambijent za investiranje i razvoj.

Tokom iznošenja utisaka od strane gostiju moglo se čuti da je Općina Kakanj jedna od najboljih općina u smislu pogodnosti koje nudi investitorima, a izražena je nada da će nakon upoznavanja doći i do prvih kontakata između firmi.Uslijedili su i bilateralni razgovori između predstavnika kakanjskih privrednih subjekata i privrednika iz Mađarske.Nakon razgovora, te definiranja smjernica za nastavak kontakata, organizirana je posjeta Franjevačkom samostanu u Kraljevoj Sutjesci.Gosti iz Mađarske su posjetili i Termoelektranu Kakanj.

kakanj-x

DSCN2185

DSCN2201DSCN2203DSCN2205DSCN2207DSCN2211DSCN2217DSCN2219

Možda vam se svidi

Comments are closed.