Povezano

Pripadnici Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK u posjeti JU “Dom-porodica” Zenica

Pripadnici Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u utorak su u okviru projekta “Rad policije u zajednici”, posjetili mališane Javne ustanove “Dom-porodica” Zenica.

- Marketing -

Jedan od glavnih razloga ove posjete je bila podjela novogodišnjih paketića koje su pripadnici navedene jedinice samoinicijativno kupili kako bi mališanima uljepšali ove praznične dane.

Podsjećamo, “Dom-porodica” Zenica je javna ustanova čija je osnovna djelatnost zbrinjavanje djece bez roditeljskog staranja. Tokom ove posjete organizovano je druženje djece sa “specijalcima”, koji su u prijateljskom i ugodnom ambijentu odgovarali na sva pitanja mališana.

U razgovoru komandira jedinice i njegovih saradnika sa direktoricom ustanove i odgajateljicama, dogovorena je uzvratna posjeta, koja će biti realizirana u narednom periodu,  kako bi mališani imali priliku obići prostorije Centra za obuku policijskih službenika i smještaj Specijalne policijske jedinice, te vidjeti postojeće sadržaje, službene pse i svu drugu specijalističku opremu koju pripadnici navedene jedinice koriste prilikom obavljanja složenih policijskih zadataka i sprovođenja akcija.

- Marketing -

Najnovije

Popularno