16.3 C
Kakanj
Nedjelja, 20 Juna, 2021

‘Primanje humanitarne pomoći u leći i mlijeku u prahu sramoćenje je BiH i njenih građana’– Pitamo Vijeće ministara, posebno predsjedavajućeg Zorana Tegeltiju i ministricu vanjskih poslova Biseru Turković, kako se Bosna i Hercegovina našla na spisku zemalja kojima je potrebna humanitarna pomoć u osnovnim životnim namirnicama kakve smo dobijali u ratu? – saopšteno je iz Naše stranke

Bosna i Hercegovina primila je humanitarnu pomoć od Ujedinjenih Arapskih Emirata u vidu 2.280 paketa osnovnih životnih namirnica: brašno, šećer, riža, makaroni, mlijeko u prahu, leća, itd.

Tim povodom Vijeće ministara je održalo telefonsku sjednicu na kojoj su donijeli odluku o prihvatu te pomoći i o svemu obavijestili javnost kao da se radi o uspjehu a ne o još jednom sramoćenju države.

– Pitamo Vijeće ministara, posebno predsjedavajućeg Zorana Tegeltiju i ministricu vanjskih poslova Biseru Turković, kako se Bosna i Hercegovina našla na spisku zemalja kojima je potrebna humanitarna pomoć u osnovnim životnim namirnicama kakve smo dobijali u ratu? Otkud uopšte percepcija Bosne i Hercegovine kao zemlje kojoj je ova pomoć potrebna? Da li je te percepcije bila svjesna ministrica Turković i šta je učinila da je promijeni s obzirom na to da je nedavno bila u posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima?

Ambasadorica Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori, koja je ambasadorica i za BiH, rekla je da je pomoć namijenjena porodicama u potrebi tokom ramazana. Smatramo neophodnim da se javnost upozna s brojem takvih porodica i da im država omogući pomoć koja im je potrebna. Niko ne može reći da BiH nema novca da spriječi glad. Od Vijeća ministara tražimo da humanitarnu pomoć iskoristi za pomoć migrantima, kako bismo sačuvali i dostojanstvo države i naših građana. Također tražimo od ministrice vanjskih poslova da učini sve što je potrebno da se BiH skine sa spiska za humanitarnu pomoć u hrani, saopćeno je iz Naše stranke.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO