Prijem za predstavnike Nadzornog odbora i Uprave Tvornice cementa Kakanj

U uredu općinskog načelnika Nermina Mandre danas je upriličen prijem za predstavnike Nadzornog odbora i predstavnike Uprave Tvornice cementa Kakanj. Povod za susret je velika donacija Tvornice cementa Kakanj u iznosu od 500.000 KM u svrhu pomoći stanovništvu BiH koje je ugroženo poplavama i klizištima.

Od ovog iznosa, 100.000 KM već je uplaćeno na račun Općine Kakanj, a Kakanj će dobiti još sredstava i to kroz direktno finansiranje projekata koji se budu realizirali u mjesnim zajednicama.

Predstavnici Tvornice cementa Kakanj su se interesirali za razmjere posljedica prirodne nesreće.

Općinski načelnik Nermin Mandra je informisao goste o aktivnostima koje je Općinski štab civilne zaštite Kakanj realizirao sa ciljem zaštite ljudi i materijalnih dobara, ukazao je na činjenicu da su u Kaknju zabilježena strašna razaranja infrastrukture i da je uništen ili oštećen veliki broj kuća, te je predstavio planove za djelovanje u budućem periodu.

“U situaciji kada Kakanj zbraja ogromne štete nanesene imovini građana i imovini lokalne zajednice, u momentima kada se sa zabrinutošću gleda na činjenicu da će trebati ogromni novčani iznosi da se otklone stravične posljedice poplava, vodenih bujica i klizišta, sa istinskom radošću smo primili vijest iz Uprave Tvornice cementa Kakanj-HeidelbergCement Group o donaciji 500.000,00 KM za pomoć ugroženom stanovništvu BiH i obnovu područja devastiranih poplavama.

U svojstvu načelnika Općine Kakanj i komandanta Općinskog štaba civilne zaštite Kakanj, Nadzornom odboru i Upravi Tvornice cementa Kakanj upućujem izraze najiskrenije zahvalnosti, uz naglašavanje činjenice da će zasigurno u kolektivnoj svijesti ovdašnjeg naroda zauvijek ostati zapamćen ovaj gest koji je došao u teškim trenucima kao ohrabrenje, znak optimizma, snage i htijenja da se svi zajedno izborimo sa nevoljama koje su nas zadesile.

Zahvaljujemo i za pokazanu susretljivost pri osiguranju saobraćajne komunikacije kroz Doboj, za angažman mehanizacije Tvornice cementa Kakanj, te za druge oblike podrške Općinskom štabu civilne zaštite”, rekao je općinski načelnik Nermin Mandra.

P1050636

Možda vam se svidi

Comments are closed.