Prijavite se na "Talent show" . Posjetite "Scenski maraton"

Javna ustanova za kulturu i obrazovanje poziva sve zainteresirane kandidate koji imaju dar  za pjevanje, ples i imitiranje da se prijave na „Talent show 2014“ i pokažu svoja umijeća.

Zainteresirani kandidati će biti podijeljeni u dvije grupe: takmičari od 6 do 12 godina i takmičari stariji od 12 godina.

Za učenike su organizirane i realizirane audicije u njihovim školama ( OŠ “Omer Musić”, OŠ “15 april” i OŠ “Hamdija Kreševljaković”). Odziv mlađe grupe je na zadovoljavajućem nivou, a  preostalo je da se realizira još nekoliko audicija u drugim školama.

Sa  kandidatima koji prođu prvu selekciju će raditi stručni saradnici kako bi njihov nastup na finalnoj večeri bio još bolji. Večer  naše talentovane omladine će se održati polovinom juna mjeseca u Domu kulture, a član žirija će, između ostalih, biti i pobjednik zadnjeg Talent show-a održanog u Kaknju i pobjednik show-a “Zvijezda možeš biti ti” Denijal Ahmetović.

Takmičari starije grupe, stariji od 12 godina, prijave za takmičenje i učešće u talent show-u mogu vršiti na broj telefona: 032 553 983, e-mail: juzakulturu@hotmail.com, ili u zgradi uprave Ustanove , svakim radnim danom od 7,30 do 15,30 sati, najkasnije do 5. juna tekuće godine.

U prijavi je potrebno navesti: ime i prezime, godište, broj telefona i tačku s kojom ćete se predstaviti u programu talent show-a.

Pobjednik osvaja vrijednu nagradu!

talent show

Škola glume

“Škola glume” Javne ustanove za kulturu i obrazovanje Kakanj Vas poziva na “Scenski maraton”, koji će se održati u Domu kulture 6.juna 2014.godine u 19,30 sati. U okviru “Scenskog maratona” posjetioci će moći uživati u dječijim pozorišnim predstavama “Jaje”,  autora Zlatka Krilića, “Smiješna bajka”, autora Tode Nikoletića, te nastupu mladih polaznika Baletske škole iz Zenice. Ovaj program je nastao u koprodukciji Javne ustanove za kulturu i obrazovanje Kakanj, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, odnosno dječije, omladinske i lutkarske scene na čijem čelu je istaknuti dramski umjetnik Miroljub Mijatović, koji potpisuje režiju ovih predstava, dok je direktor Ustanove Izet Fejzović producent istih.

U predstavama igraju polaznici Škole glume iz Kaknja : Saša Vasiljević, Elma Kumbara, Irma Numanović, Emin Brkić, Ena Sikira, Sarah Mioč, Ines Delibašić, Hana Hadžić, Edna Brkić, Lana Gadžun, Hana Bjelopoljak, Amer Javoraš, Edna Šabić, Ena Begić, Uma Bilalović, Anastasija Ilijev, Armin Šolbić, Merima Mušija, Soraja Čaluk, Hana Bečirhodžić, Dani Hrgota, Melika Haračić, Hamza Šišić i Azra Bilalović.

Karte možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 5 KM u zgradi Uprave Javne ustanove za kulturu i obrazovanje Kakanj, te na sam dan izvođenja na bileternici.

Koncert klasične muzike

U četvrtak, 28.maja 2014.godine, u punoj sali Doma kulture održan je koncert polaznika Muzičkog centra Javne ustanove za kulturu i obrazovanje Kakanj, pod nazivom „Veče klasične muzike“. Na velikoj sceni Doma kulture su se smjenjivali izvođači – Haračić Midhat, Mimić Eldan, Maksumić Kenan, Haračić Belmin, Numanović Irma, Haračić Hana, Aletović Asja, Sikira Ishak, Goga Emir, Berbić Ahmed, Bjelopoljak Hena, Hodžić Lejla, Neimarlija Ahmed, Hodžić Adnan, Frljak Adin, Jusić Danis, Marković Mia, Jašarspahić Sanin, Čizmić Rijad, Zaimović Riad, Hasagić Dino, Siljadžić Adnan, Šabić Dino, Zulić Faruk, Jusić Ademir, Hasagić Avdo, Hasagić Sead i Veispahić Aida.

Publika je istinski uživala u klasičnim kompozicijama autora iz cijelog svijeta, a nastavnik Darko Lekić Leka nije krio oduševljenje!

Možda vam se svidi

Comments are closed.