8.9 C
Kakanj
Petak, 23 Aprila, 2021

Prijave za vakcinaciju i za neosigurane, stariji od 65 bit će telefonski anketirani


Nakon jučerašnjeg naloga Vlade Kantona Sarajevo, iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS danas saopštavaju da će i svim neosiguranim osobama od ponedjeljka, 5. aprila ove godine biti omogućeno prijavljivanje za imunizaciju, putem posebne aplikacije.
Iz Zavoda obavještavaju da su liste osoba preko 75 godina, kao i onih od 65 do 75 godina starosti, proslijeđene svim ambulantama porodične medicine sa zadatkom da se anketiraju.
Dakle, svi osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja KS preko 65 godina starosti će u narednom periodu biti pozvani i pitani iz pripadajuće ambulante da li su zainteresovani za vakcinaciju, te će njihovi odgovori biti zabilježeni i uneseni u informatički sistem.
U isto vrijeme, iz Ministarstva zdravstva KS obavještavaju da se na aplikaciju za prijavu imunizacije osiguranika ZZO KS do sada prijavilo preko 41.000 građana, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.
Ovom prilikom, naglašavaju i kako nije bitno kada se izvrši prijava, jer se ovom anketom samo iskazuje interes za vakcinaciju, a redoslijed vakcinacije je već unaprijed određen prema prioritetima, odnosno kategorijama.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO