Pretresi u Sarajevu, uhapšene četiri osobe

Popularno

Povezano


Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela udruživanje radi počinjenja krivičnih djela, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, tešku krađu, pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, lihvarstvo te oštećenje tuđe stvari.
U okviru tih aktivnosti, a na osnovu naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi stambenih objekata, ugostiteljskih objekata i motornih vozila na području općine Centar Sarajevo koje koriste osumnjičeni. prenosi “N1”
Tokom pretresa pronađeni su i oduzeti vatreno oružje, municija, veća količina novca, krivotvoreni dokumenti, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s opisanim krivičnim djelima, te će ti predmeti biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.
U okviru operativne akcije kodnog naziva “Aperkat” tokom 2020. i 2021. godine uhapšeno je sedam osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te 10 osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.
Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije, u zakonskom roku biti predate na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

- Marketing -

Najnovije