Presreli radnika brze pošte u blizini entitetske linije: Poprskali ga peper sprejom i oteo mu novac!

Sarajevskoj policiji obratio se Sarajlija S. O. i rekao da je opljačkan u Husinjskoj ulici koja se proteže pored Spomen-parka Vraca u Novom Sarajevu.

Pripadnici PU Novo Sarajevo obaviješteni su u 15.50 sati da je u ovoj ulici nepoznata osoba napala S. O. iz Sarajeva, inače radnika brze pošte i uz upotrebu fizičke snage i peper spreja, od njega otela novac i mobitel. Prilikom borbe s napadačem S. O. je zadobio lakše povrede, a napadač se nakon što je uzeo šta je htio, udaljio u nepoznatom pravcu.

Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom je prevezen u UKC u Sarajevu.

Interesantno je da je u ovoj ne naročito dugoj ulici, koja se nalazi na vrhu naselja Vraca, nedaleko od entitetske linije, u proteklih nekoliko godina sarajevska policija često intervenisala. Tu se često mogu naći osobe sklone konzumiranju droge, zbog čega je policija u četiri navrata hapsila osobe zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga (u julu i aprilu 2019, u martu 2017. i u novembru 2014. godine).

Zabilježeno je još jedno razbojništvo, i to u maju 2015. kada su tri osobe oko 4.20 sati na parkingu u Husinjskoj ulici napale A. P. iz Sarajeva i, prijeteći nožem, ukrale od njega torbicu s novcem i ličnim stvarima, nanijevši mu lakše povrede.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

avatar