Prepuna sala na Dikanovom poklonu gradu

Dom kulture Kakanj u subotu 12.aprila u okviru obilježavanja Dana općine Kakanj je bio ispunjen skoro do posljednjeg mjesta. Razlog leži u Dikanovom poklonu gradu, večeri folklora, muzike i igre. Bezbroj aplauza su pobrali članovi KUD „Fadil Dogdibegović-Dikan” izvodeći brojne narodne igre.

Dikan je pokazao svu svoju raskoš i ljepotu igre kojuu je pratilo oko četiri stotine posjetilaca koji su svake minute velikim aplauzima nagrađivali razigrane igrače koji su davali svoj maksimum. Dikan je falio Kaknju, falio je ovaj koncert Kaknju, a prilog tome ide da su članovi ovog KUD-a posljednji put ovakav koncert organizovali sada već davne 2005.godine, dakle punih devet godina KUD Dikan nije imao podršku organizovanja jednog ovakvog nastupa. Razloga za zadvoljstvo je bilo više nego dovoljno, a to nisu krili ni najviši općinski i društveni dužnosnici.

FOTOGRAFIJE POGLEDAJTE OVDJE

Bogat program
Večer muzike i folklora je bila bogato pripremljena i za svačiji ukus. Tradicionalno je prva na scenu istupila horska sekcija koju vodi prof.Olivera Filipović, a hor je izveo djela: Na Bentbašu (Milan Prebanda), Sejling (G.Sutherland), Zelena Polja (S.Kalev) i Moj Dilbere.

Kakanjski jazz orkestar sa Rastislavom Gubercom i Vesnom Tomičić kao solistom su izveli numere: The girl from ipanema, Besame mucho i All of me.

U folklornom dijelu nastupale su sekcije mlađeg uzrasta čije koreografije je pripremila Fahira Kubat, dok je za starije sekcije koreografije pripremila Davorka Drijenčić. Za izradu narodnih nošnji je bila zadužena Tehnička sekcija KUD Dikan. U drugom muzičkom djelu su se predstavili kakanjski pjevači Halima Čehajić, Haris Kulović i Sanel Smolo, očito očaravši mnogobrojnu publiku zasluživši velike i gromoglasne aplauze.

kakanj-x./E.A.

Možda vam se svidi

Comments are closed.