― Marketing ―

Lana Pudar postavila tri nova državna rekorda

Plivačice i plivači Kluba vodenih spotova „Orka“ proteklog vikenda sudjelovali su na Ljetnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u plivanju za 2023. godinu, koje se...

Otac počinitelja masovnog ubistva u Mladenovcu nije preminuo

- Marketing -

Otac 21-godišnjaka koji je u četvrtak ubio osam ljudi u Mladenovcu nije preminuo, iako se pojavila takva informacija.

Srbijanski mediji javljaju da je Radiša Blažić, otac Uroša Blažića, koji je u četvrtak izvršio masakr, preminuo usljed srčanog udara. No, to nije tačno.

O tome je izvijestilo više lokalnih medija ističući da srce oca mladića koji je priznao krivicu nije izdržalo.

- Marketing -

Podsjećamo, Uroš Blažić je u četvrtak oko 23 sata u selu Dubona otvorio vatru u školskom dvorištu. On je tu bio sa prijateljima, a nakon što su se posvađali otišao je kući po oružje i otvorio vatru. Ubio je osam osoba i ranio dvanaest.

“Krenuo je od Dubone pucati, pa je obišao još dva sela. Policajac koji ga je pokušao zaustaviti i urazumiti, tek je završio za policajca u Kamenici, je stradao”, ispričao je mještanin.

Mještani Dubone kažu da je napadačev otac bio pukovnik i da je radio na visokom položaju u vojsci. Uroš je danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu priznao izvršenje krvičnog djela.

Napomena: Tekst i naslov su djelomično izmijenjeni nakon analize portala Raskrinkavanje. Informacija o smrti oca Uroša Blažića ispostavila se netačno. Oca Uroša Blažića je priveo MUP Srbije 10. maja. 2023. godine.

- Marketing -