Preminuo maturant sarajevske Prve gimnazije: Odavno nismo imali teži, bolniji dan u kojem je prekinuta jedna mladost, život, ljubavi i snovi…Rijad Đulić, maturant Prve sarajevske gimnazije, preminuo je jučer. Vijest o njegovoj smrti potresla je mnoge, od njega se opraštaju njegovi drugovi, učenici, sportisti…

Bio je, kako saznajemo, hospitaliziran na KCUS-u, gdje i preminuo, a dženaza će biti obavljena danas…

- Marketing -

“Danas je hodnicima Prve zavladala neopisiva tišina… Najprije sa nevjericom a potom i neizmjernom tugom primili smo vijest da nas je napustio naš učenik, maturant IVe odjeljenja Rijad Đulić.

Odavno Prva gimnazija nije imala teži, bolniji dan u kojem je prekinuta jedna mladost, život, ljubavi i snovi…

Ne zamjerite što nam danas nedostaje riječi da opišemo svu bol koju osjećamo… Porodici izražavamo iskreno saučešće i suosjećamo u boli.

Divni dječače neka ti je laka zemlja bosanska! Učenici i kolektiv Javne ustanove Prva gimnazija Sarajevo”, objavljeno je na Facebook stranici ove sarajevske škole.

Na ovu ovu potresnu vijest reagovali su mnogi. I svi su za Rijada imali samo riječi hvale…

“Tuga neizmjerna. Predivno dijete. Da mu Allah dž.š.podari lijepi Džennet, a porodici sabur.

“Uvijek ćeš ostati u srcu svoje učiteljice dječače”, “Drago dijete…sjećam ga se još iz vrtića”, “U srcima će te zauvijek nositi tvoje učiteljice Ljubi i Sančo”, tek su neki u nizu komentara i saučešća upućenih porodici preminulog 19-godišnjaka.

Rijad je bio član Plivačkog kluba Sport time, a od njega su se oprostili i iz kluba vodenih sportova Orka.

“Sve članove našeg kluba duboko je dirnula vijest o preranoj smrti plivača Rijada Đulića. Tim povodom, Klub vodenih sportova “Orka” u ime svih svojih članova, izražava iskreno saučešće porodici Đulić i Plivačkom klubu “Sport Time”.

Počivaj u miru dragi Rijade!”, objavili su na Facebooku.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano