Predstava „Sam/i“ u Domu kulture

Kakanjski Dom kulture će u četvrtak 8.maja 2014.godine sa početkom u 19:30h opet biti centralna kulturna pozornica. Posjetioce naime očekuje najnovija predstave Teatarske grupe „Face” koja nosi naziv „Sam/i”, a u kojoj igraju dobro poznati glumci Lana Stanišić i kakanjski glumac i redatelj Mirza Mušija.

Kakanjci su se već susretali sa Teatarskom grupom „Face” koja je u kakanjskom Domu kulture prije tri godine odigrala predstavu „Brak ili mrak”

Ljubitelje pozorišta očekuju novi kulturni momenti u predstavi „Sam/i” koja je premijerno odigrana 5.marta u Kamernom teatru 55

Predstava “Sam/i” je rađena prema motivima drame “Bazen s pijeskom” Mihaila Valčaka. Autori iz vizure dijeteta obrađuju univerzalni problem muško-ženskog odnosa i generalno otuđenja ljudi. Ova tragikomična predstava Vas neće ostaviti ravnodušnim ni jednog trenutka.
Predstava iz vizure djeteta promatra muško-ženske odnose, obrađuje fenomen samoće i otuđenosti, nemogućnosti da se ostvari komunikacija između ljudi.Glumci su vrijedno radili na svojim ulogama, ali i na scenografiji, kostimografiji, dramaturrgiji i režiji.
Uloge: Mirza Mušija, Lana Stanišić
Režija, scenografija, kostim, izbor muzike: Mirza Mušija/Lana Stanišić
Žanr: tragikomedija
Trajanje: 65 minuta
Datum odigravanja: 8.maj.2014.godine u 19:30h
Mjesto odigravanja: Dom kulture Kakanj

Udruženje Eksperimentalna umjetnička grupa ”Face”

Teatarska grupa „Face” djeluje već pet punih godina. Osnivači ”Faca” su akademski glumci Nela Đenisijević, Lana Stanišić i Mirza Mušija.
Radili su predstave :
-‘Bliže”(Patricka Marbera),
-autorski projekt ”Brak ili mrak”

Predstava “Brak ili mrak” je nagrađena od strane stručnog žirija na Trema fest-u, Srbija 2009 gdje su osvojili tri nagrade. Srebrna Trema Maska za predstavu u cjelini, nagrada za najbolju glumicu, te nagrada za najbolji originalni kostim

– ”Uloga života”(prema motivima ”Imitacija života” Mirjane Bobić-Mojsilović),
– predstave za djecu gdje su i kompletni autori teksta:”Osmijeh je najbolji poklon”,”Prijateljstvo iznad svega’, “Veseli školski čas”‘ i”Princeza na zrnu bibera”(ponijeli nagradu za najbolju predstavu u cjelini na prvom SMIF festivalu dječijeg pozorišta, Sanski Most 2010).

Uloge: Mirza Mušija, Lana Stanišić
Režija, scenografija, kostim, izbor muzike: Mirza Mušija/Lana Stanišić
Žanr: tragikomedija
Trajanje: 65 minuta

Možda vam se svidi

Comments are closed.