Premijer liga BiH / Olimpik u 94. minuti iz penala stigao do vrijednog boda protiv Veleža

Popularno

Povezano


Prvih dvadesetak minuta igre proteklo je bez da smo imali šansu. Na početku je više kontrolisao igru Olimpik, a nakon toga Velež, no sve bez konkretnog rezultata.

- Marketing -

Prvu prijetnju Olimpik je imao u 27. minuti, nakon što je Ivan Čurjurić izveo slobodan udarac, a Kenan Horić je iz peterca loše zahvatio loptu.

U 32. minuti vidjeli smo najbolju priliku u prvom dijelu. Nemanja Anđušić je izašao pred golmana domaćih i odlično ga lobovao, ali je sve ispratio Horić koji je gotovo sa gol linije izbacio loptu.

Fantastično je u drugo poluvrijeme ušao Velež, čiji su igrači pokazali mnogo više energije i već su u 47. minuti poveli. Tada je Samir Radovac šutirao sa ivice kaznenog prostora, Adnan Hadžić odbio loptu na stranu gdje ju je dočekao Dario Ferreyra i poslao u mrežu za 0:1.

Jooš je nekoliko puta nakon toga prijetio Velež preko Harisa Ovčine koji je na pauzi zamijenio Dejana Georgijevića. Jednom je bio neprecizan, a drugi put je njegov šut odbranio Bogdanović, dok je jednom preko gola šutirao i Dino Hasanović.

Sjajna šansa za Olimpik viđena je u 60. minuti kada je mogao do poravnanja. Nakon ubačaja Čurjurića iz slobodnjaka Isić odlično šutira glavom, ali Bogdanović je ukrotio tu loptu na gol liniji.

Novu veliku, možemo reći i kolosalnu priliku Vukovi su imali u 68. minuti. Tek što je ušao u igru Aladin Šišić je izbio sam pred Bogdanovića, ali je šutirao u vanjski dio mreže i ostalo je 0:1…

Pokušavao je Olimpik i nakon toga stići do poravnanja, ali Velež se dosta dobro branio i nije dozvolio Vukovima da ugroze gol Bogdanovića, piše “SCsport“.

Kada se činilo da će završiti 0:1 u nadoknadi s penala Osmanović donosi bod Oliimpiku i postavlja 1:1.

Premijer liga, 24. kolo:

Olimpik – Velež 1:1

- Marketing -

Najnovije