27.5 C
Kakanj
Petak, 18 Juna, 2021

Premijer Forto odgovorio građanima: Moja plaća je 3.500 KMNa Fortinu adresu stiglo je više od 230 pitanja, a on je odgovarao o svojoj plaći, programu rada Vlade, M:Telu, pandemiji, besplatnom smještaju za medicinare iz Srbije…

Premijer Vlade KS Edin Forto, na “Forumu odgovornosti” odgovarao na pitanja građana Kantona Sarajevo povodom 100 dana rada Vlade.

Pristiglo je više od 230 pitanja, a Forto je odgovarao o svojoj plaći, programu rada Vlade, M:Telu, pandemiji, besplatnom smještaju za medicinare iz Srbije… Otkrio je da je njegova plaća 3.500 maraka.

– Ako ministarske pozicije gledamo kao menadžerska mjesta i platu uzmemo kao mjeru odgovornosti za resurse i rezultate, onda možemo reći da su moja i ministarske plate adekvatne. Ovo stoji pod pretpostavkom da dobro radimo. S druge strane, imali smo ministre koji se kriju, ministre i vlade, koji krše zakone, zanemaruju cijele sektore i nanose više štete nego koristi. Ti članovi vlada su preplaćeni. Uvjeren sam da građani ne bi prigovarali na cijene rada na izvršnim funkcijama kada bi Vlade dobro radile. Imajući u vidu da vlade često ne rade dobro, pitanje visine plate je legitimno. Inače, moja plata je 3.500 KM, uključujući minuli rad i topli obrok – kazao je Forto.

Građani su također Fortu pitali i u kojoj je fazi realizacija incijative da se kladionice od škola i vjerskih objekata moraju udaljiti na najmanje 1.000 metara.

– Na ovome ćemo raditi u narednom periodu zajedno sa opštinama. Pandemija nas je natjerala da se ne bavimo u cijelosti onim što smo zacrtali, već da se često bavimo izrazito teškim temama zdravstvenog i ekonomskog odgovora na posljedice pandemije.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO