Predstavnici iz Italije, Austrije i Njemačke zainteresovani za ulaganje u bh. grad

Nakon što je talijanska kompanija CO.VE ENGINEERING iskazala interes za investiranje u Konjic, poslovni partneri te kompanije iz Italije, Austrije i Njemačke posjetili su ovih dana taj bh. grad te su tom prigodom iskazali interes da krenu s realizacijom sličnih projekata na području Konjica i Jablanice.

Tokom boravka u Konjicu, potencijalni investitori upoznali su se s radom konjičkih privrednika, njihovim djelatnostima, mogućnostima za uvezivanje i realizaciju zajedničkih ili individualnih projekata, koji bi rezultirali stvaranjem uvjeta za zapošljavanje i edukaciju zainteresiranih za rad u oblasti metalske industrije, priopćeno je iz Grada Konjica.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Grad Konjic i Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika u cilju što kvalitetnije prezentacije svih gospodarskih potencijala na tom području organizirali su niz sastanaka na kojima su privrednici iz Italije, Njemačke i Austrije imali priliku predstaviti svoj rad.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić izjavio je nakon jednog od tih sastanaka kako je cilj predstaviti kvalitetne projekte koji će omogućiti daljnji ekonomski razvoj lokalne zajednice. – Priznanje koje je Grad Konjic dobio “Kruna razvoja privrede” zasluženo je i cilj nam je da ga opravdamo i u budućnosti. To je obaveza za sve nas da budemo još više usmjereni prema ljudima koji žele investirati na području Konjica. Mi ćemo kao i do sada, s Udruženjem poslodavaca nastojati pratiti sve potrebe koje su privrednici iskazali, usmjeravajući svoje aktivnosti prema njima – kazao je gradonačelnik.

Dodao je kako je cilj sačuvati dosegnutu razinu proizvodnje i zaposlenosti, kao i stvarati uvjete za dalje proširenje i proizvodnje i zaposlenosti. Predsjednik Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic Jasmin Badžak ocijenio je kako je značajno da se nakon upoznavanja s mogućnostima koje Konjic nudi, kreiraju određene ideje kako i na koji se način može biti na usluzi zainteresiranim investitorima.

– Mi smo trenutno u potrazi za novom radnom snagom i mislim da sve ove aktivnosti mogu dovesti upravo do kvalitetnije radne snage, kroz dodatne edukacije primjenjujući iskustva kolega iz Austrije, Njemačke i Italije. Zajedničkim snagama Grad Konjic i naše udružene nastojat će i dalje raditi na edukaciji srednjoškolaca u skladu s potrebama tržišta rada, kako bi im što lakše osigurali radna mjesta – izjavio je Badžak, stoji u priopćenju.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Snažan zemljotres pogodio BiH: Epicentar pet kilometara od Stoca

U 21:08 osjetio se slabiji zemljotres u našoj zemlji....

Video smrti ubice koji je ubio trudnu suprugu: Policajci ga opkolili, on pucao u sebe

Sokol Halili, osumnjičeni za ubistvo trudne supruge Hamide Magaši,...

Vijest koja ohrabruje: Globalne cijene hrane ostale uglavnom stabilne u novembru

Globalne cijene prehrambenih proizvoda ostale su uglavnom stabilne u...

Devojčica izgubila dio stopala u napadu ajkule: Otkriva kako je uspjela pobjeći zvijeri

Jasmin Carney, djevojčica sa Floride, bila je u nedjelju...