Predstavljamo: Kandidati Stranke demokratske aktivnosti Kakanj

Nakon što smo objavili JAVNI POZIV za političke subjekte koji gravitiraju na područja Općine Kakanj, kako bismo putem besplatnog oglašavanja predstavili kakanjske kandidate za predstojeće “Opće izbore 2014″, krenuli smo u realizaciju iste.

Želja nam je da bosanskohercegovačkoj javnosti predstavimo kandidate koji dolaze iz Kaknja, a koji će se naći na listama za Kantonalnu Skupštinu ZDK, Federalni i Državni parlament.

S tim u vezi, upućujemo poziv svim političkim subjektima koji djeluju na području općine Kakanj da nam najkasnije do 5.septembra/PETAK dostave imena svojih kandidata, sa kratkom biografijom (5-6 rečenica) i jednom fotografijom (poželjno u elektronskoj formi minimalne velličine 650×355 pixela), kako bismo iste predstavili na stranicama kakanj-x portala

Materijale mogu proslijediti sve stranke na području Općine Kakanj BESPLATNO na e-mail redakcija@kakanj-x.com.

 Emir Demir1

Emir Demir – kandidat za Zastupnički dom Parlamenta FBIH

2014. godine doktorirao šerijatsko pravo na „Al-Madinah International University“ u Maleziji. Direktor Privatne osnovne škole „Hasan Kjafija Pruščak“ u Zenici i predavač predmeta „Fikhske maksime“ i „Metodologija islamskog prava“ na „Al-Madinah International University“ u Maleziji u online-programu Univerziteta. Vijećnik stranke A-SDA u Općinskom vijeću Kakanj od 11/2012. godine, član KO A-SDA ZDK od 2012.g., predsjednik OO A-SDA Kakanj od maja 2014.g., član Predsjedništva A-SDA BiH od juna 2014.g. Oženjen. Otac petero djece.

Amina Hadžić1
Amina Hadzić – Kandidat za Zastupnički Dom Parlamenta FBiH

Rođena 1989. godine u Visokom. Udata, nezaposlena. 2004. Godine upisuje se u Medresu „Osman-ef. Redžović“ u Gračanici, Visoko. 2013. godine završava Pedagoški fakultet u Sarajevu, Odsijek za razrednu nastavu i stiče zvanje bachelor razredne nastave. Aktivno je pisala istraživačke radove na temu „Inkluzija djece s posebnim potrebama u redovno obrazovanje“, i „Kompetencije nastavnika u radu sa poteškoćama u početnom čitanju i pisanju.“ 2013. godine upisuje i Master studij, Odsjek za razrednu nastavu. Trenutno je u fazi izrade master teze „Interpertacija pripovijetke u razrednoj nastavi“ pod mentorstvom prof. dr. Almedine Čengić.

Edin Hadžić1

Edin Hadžić – Kandidat za Skupštinu ZDK

Rođen je 1987. godine i živi u Kaknju. Diplomirao 2010. na Fakultetu za kriminalistiku, kriminilogiju i sigurnosne studije u Sarajevu na temu „Ekologija i ekološki kriminalitet“. 2014. godine uspješno brani magistarsku tezu pod nazivom „Ekološki kriminalitet, ekonomsko – pravni aspekt“ pod mentorstvom prof dr. Merside Sućeske. Učesnik je naučne konferencije pod nazivom „Sistem sigurnosti u višeetničkim državama“, te konferencije pod nazivom „Korupcija u Bosni i Hercegovini“ . Aktivno piše naučne radove iz kriminalistike , kriminologije, sigurnosti. Član A-SDA od njenog osnivanja i aktivno učestvuje u svim aktivnostima stranke. Član je IO A-SDA Kakanj.

Elmedin Kovač1

Elmedin Kovač – Kandidat za Skupštinu ZDK

Rođen 1987. godine u Kaknju. 2011. godine završava I ciklus studija – Fakultet za saobraćaj i komunikacije Sarajevo, odsjek Cestovni saobraćaj, s odbranom teme „LIZING POSLOVI U ŠPEDICIJI“. Iste godine upisuje II ciklus studija, te 2012. godine brani magistarski rad na temu „ ANALIZA SIGURNOSTI TESTIRANJA DJEČIJIH AUTOSJEDALICA“ i time stiče zvanje Magistar saobraćaja i komunikacija – usmjerenje cestovni saobraćaj. Član je Udruženja inžinjera saobraćaja i komunikacija FBiH. Zaposlen u Brovisu u Službi održavanja transporta. U stranku A-SDA uključen od prvog dana njenog osnivanja u Kaknju., član izvršnog odbora stranke A- SDA Kakanj. Oženjen.

Elvedin Delić1
Elvedin Delić – kandidat za Skupštinu ZDK.

Profesor razredne nastave. Oženjen, otac troje djece, zaposlen u OŠ ,,15 APRIL” Doboj. Bavio se profesionalno sportom, posjeduje certifikat trenerske i sudijske škole u fudbalu. Duži niz poslijeratnih godina radio za dvije humanitarne organizacije, koje su pružale pomoć porodicama šehida i jetimima. Tako se danas honorarno bavi humanitarnim radom, pomaganjem nejakih, siromašnih, nezbrinutih. Trenutno je vijećnik u OV Kakanj ispred stranke A-SDA.

Emina Kovač1

Emina Kovač – kandidat za Skupšitnu ZDK

Rođena 12.12.1987.godine u Kaknju. Udata, majka jednog djeteta, nezaposlena.
2011.g. diplomirala na Ekonomskom fakultetu pri Univerzitetu u Zenici, smjer Menadžment, stečeno zvanje: diplomirani ekonomista. Diplomski rad :“Planiranje i struktura zaliha sirovina, poluproizvoda i gotovih proizvoda“. Visoka ocjena iz predmeta „Tehnike rukovođenja“.

Ilhana Hido1

Ilhana Hido – Kandidat za Skupštinu ZDK

Rođena 1991. godine u Zenici. Udata i majka jednog djeteta. Nezaposlena.2009. godine završava Srednju stručnu školu u Kaknju, zanimanje prodavač, a 2010. godine stiče zvanje tehničkog sekretara. Završen kurs Engleskog jezika i informatike.Od osnivanja stranke A-SDA Kakanj radi i obavlja dužnost tehničkog sekretara. Članica IO Asocijacije žena A-SDA Kakanj

Mubera Kubat1

Mubera Kubat – kandidat za Skupštinu ZDK

Rođena 1968. godine u Kaknju. Supruga demobilisanog borca i majka dva sina. Nezaposlena. Obavlja dužnost Predsjednice Asocijacije žena i član je Izvršnog Odbora A SDA – Kakanj od osnivanja. Aktivno se bavi politikom i nastoji uticati na jačanje uloge žene u političkom i javnom životu. Članica je više udruženja žena i uključena je direktno ili indirektno u rad zajednice. Uključena je i u rad jednog humanitarnog udruženja. Radila na Radio – Kaknju kao novinar – urednik.

Samra Delibašić1

Samira Delibašić – Kandidat za Skupštinu ZDK

Rođena 1970. u Visokom . Osnovno i srednje obrazovanje završila u Visokom. Višu stručnu spremu završila u Bihaću i dobila zvanje tehnologa-tekstilnog inžinjera. Poslije 17 godina rada trenutno je na birou. Udata, majka jednog djeteta. Kandidat za OV Kakanj 2012. godine.

Ekrem Gacic1

Ekrem Gačić – Kandidat za Skupštinu ZDK

Rođen 24.11.1981.god u Kaknju.Osnovnu školu i Gimnaziju sam završio u Kaknju.Daljnjim školovanjem stekao sam zvanje nastavnika historije i geografije na Pedagoškoj akademiji u Mostaru . Na mjestu nastavnika historije i geografije do sada sam radio u više škola na području Kaknja i Zenice,a između ostalih :OŠ Mak Dizdar Zenica,OŠ Skender Kulenović Zenica, Oš Alija Nametak Zenica,OŠ 15 April Kakanj       idr.

Za svoj dosadašnji rad u prosvjeti stekao sam veliki broj pohvala i priznanja a posebno priznanje za najdemokratičnijeg nastavnika u OŠ Mak Dizdar 2009 i 2010 god.Član sam nekoliko udruženja,između ostalih  Eko-forum Zenica idr. Trenutno sam nastanjen u mjestu Bićer,općina Kakanj. 2007 god. stupam u brak sa Redžibom Neimarlija sa kojom imam dva  sina-Ensara i Dina.

Možda vam se svidi

Comments are closed.