“Predsjedniče, premijeru i vladajuća svito! Odlazim, ali suze svojih roditelja vam nikad neću oprostiti”

0

Iz svih dijelova Bosne i Hercegovine ljudi masovno odlaze. Nekad su išli kako bi zaradili pa se ponovo vraćali, međutim, danas vode čitave porodice i odlaze zauvijek.

Ovih dana na društevnim mrežama kruži emotivna poruka koja najbolje oslikava našu svakodnevnicu i nije ružišasta kako nas vlast ubjeđuje.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Zato bi riječi iz ove poruke morale da posluže svima onima koji kroje našu sudbinu, ako hoće da je vide, da je analiziraju i izvuku pouke među kojima i ona najvžanija: – Čemu Republika Srpska kada ne bude naroda? – prenosi Buka.

Tekst poruke s društvenih mreža, u nadi da će neko konačno staviti prst na čelo i dobro se zamisliti na njenim riječima, prenosimo u cijelosti:

“DRAGA MOJA REPUBLIKO,

– Došao je i taj dan… danas si zvanično izgubila još pet svojih stanovnika…Za ovo dvoje matorih da i ne žališ, ali za ovo troje malih neka ti bude žao, jer ko zna možda su mogli biti doktori, profesori, umjetnici, akademski radnici…hmm, da možda će i biti ali u nekoj drugoj “stranoj” zemlji, neka vrijeme pokaže…

I na kraju još nešto, želim da se ZAHVALIM preCedniku, premijeru i svoj vladajućoj sviti na suzama mojih roditelja što im unučad odvodim u drugu zemlju jer u svojoj nisu imali budućnosti…

Njihove suze VAM NIKADA NEĆU OPROSTITI!!

Prenosi Bh-index