Predsjedavajući Tegeltija sa sekretarom za odnose sa državama Svete Stolice mons. GalageromPredsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa sekretarom za odnose sa državama u Državnom sekretarijatu Svete Stolice, nadbiskupom Polom Ričardom Galagerom.

Tokom sastanka na kojem je razgovarano o bilateralnim odnosima BiH i Svete Stolice, evrointegracijama, te o saradnji u regionu, predsjedavajući Tegeltija je istakao da BiH i Sveta Stolica imaju ista gledišta o univerzalnim pitanjima mira, bezbjednosti, zaštite ljudskih prava, kao i unapređenju diplomatskih odnosa BiH i Svete Stolice.

- Marketing -

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom zahvalio nadbiskupu Galageru i Svetoj Stolici na podršci evropskom putu BiH, te ukazao na potrebu većeg stepena razumijevanja i međusobnog unutrašnjeg dijaloga i dijaloga kao osnovnog preduslova za prevazilaženje aktuelnih problema u radu zajedničkih institucija.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama u regionu i svijetu, te izrazili nadu da će sukobi između Rusije i Ukrajine uskoro prestati i da će se daljnja argumentacija voditi isključivo diplomatskim sredstvima, s ciljem normalizacije ukupne političke i ekonomske situacije u regionu, Evropi i svijetu

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano