Predsjedavajući Tegeltija razgovarao sa rezidentnim koordinatorom UN-a za BiHTokom susreta razgovarano je i o formiranju Zajedničkog upravnog odbora između UN-a i BiH za provođenje „Okvira saradnje za održivi razvoj između UN-a i BiH u periodu 2021. – 2025. godine“.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa rezidentnim koordinatorom UN-a za BiH Ingrid Mekdonald o budućoj saradnji Bosne i Hercegovine sa Ujedinjenim nacijama.

- Marketing -

Predsjedavajući Tegeltija je rekao da izuzetno cijeni dosadašnju ekspertsku i analitičku pomoć i podršku agencija UN-a reformskim procesima u Bosni i Hercegovini. Istakao je da Bosna i Hercegovina ostaje posvećena jačanju ljudskih prava, demokratije, zaštite životne sredine, položaja mladih, ekonomskom razvoju i povećanju kvaliteta života građana kroz ispunjenje Ciljeva održivog razvoja, definisanih zajedno sa Ujedinjenim nacijama.

Tokom susreta razgovarano je i o formiranju Zajedničkog upravnog odbora između UN-a i BiH za provođenje „Okvira saradnje za održivi razvoj između UN-a i BiH u periodu 2021. – 2025. godine“.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o Regionalnom programu UN-a za jačanje uloge mladih u promovisanju međusobnog povjerenja, razumijevanja i konstruktivnog dijaloga u svjetlu usklađenosti sa novim Okvirom saradnje UN-a za održivi razvoj u BiH i podrške mladim ljudima u BiH i regionu.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano