16.7 C
Kakanj
Nedjelja, 1 Avgusta, 2021

Predsjedavajući Tegeltija razgovarao sa predstavnicima Svjetske banke

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img


Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas putem video-linka sa predstavnicima Svjetske banke.
Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija upoznao je predstavnike Svjetske banke sa glavnim pravcima djelovanja Savjeta ministara u narednom periodu.
Takođe, razgovarano je i o mogućnostima korišćenja novih finansijskih instrumenata, podršci zdravstvenom sektoru teško pogođenom pandemijom virusa korona, kao i mogućoj podršci u realizaciji infrastrukturnih projekata.
Zajednički je usaglašeno da će tri osnovna programa djelovanja Svjetske banke u BiH za period 2022 – 2026. godina biti u vezi sa reformom zdravstvenog sektora, reformom preduzeća u državnom vlasništvu, te programom zelene tranzicije, koja uključuje poseban program kvaliteta vazduha. Posebna pažnja biće posvećena omogućavanju korišćenja potencijala privatnog sektora za brzi rast i otvaranje novih radnih mjesta, ulaganje u ljudski kapital, te upravljanje životnom sredinom u cilju održivog rasta.
Tokom sastanka, istaknuto je da je dosadašnja saradnja Savjeta ministara i Svjetske banke bila dobra, te je iskazana spremnost za nastavak saradnje i u budućem periodu.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO