Predsjedavajući Tegeltija razgovarao sa komesarom Varheljijem

Popularno

PovezanoPredsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa komesarom za proširenje i susjedstvo EU Oliverom Varheljijem.

Na sastanku, kojem su prisustvovali zamjenik predsjedavajućeg Savjeta minisara i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i ministar bezbjednosti BiH Selmo Cikotić, razgovarano je o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, kao i procesu evropskih integracija.

- Marketing -

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom zahvalio komesaru Varheljiju na kontinuiranom angažmanu i podršci BiH u procesu integracija u EU i njegovom zalaganju za perspektivnu budućnost regije zapadnog Balkana, naglasivši da je stabilan i prosperitetan Balkan u interesu svih. U tom kontekstu, predsjedavajući Tegeltija je naglasio značaj implementacije Ekonomskog i investicionog plana za Zapadni Balkan, s ciljem prevazilaženja ekonomskih izazova uzrokovanih pandemijom virusa korona i unapređenja kvaliteta života građana.

Tokom sastanka, na kojem je bilo riječi i o aktuelnim političkim izazovima u BiH, predsjedavajući Tegeltija je naglasio potrebu unutrašnjeg dijaloga, bez prijetnji i nametanja rješenja i dosljednog poštovanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

- Marketing -

Najnovije