17.7 C
Kakanj
Subota, 31 Jula, 2021

Predsjedavajući OV Kakanj Slaven Katičić odgovorio na upit i tvrdnje A-SDA

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić odgovorio je na upit i tvrdnje A-SDA (tekst čitajte klikom ovdje) sljedećim priopćenjem:

Poštovane kolega iz A SDA, pozivam vas još jedanput da pogledate odredbe Zakona o financiranju političkih stranaka („Službeni glasnik BiH“ broj 95/12), članak 3. stav (1) tačka e), te članak 7. stav (3) i stav (6).

Ujedno na službenoj stranici CIK-a www.izbori.ba, pogledajte link „Najčešća pitanja i odgovori“, https://izbori.ba/Default.aspx?CategoryID=472&Lang=3&Tag=140 gdje stoje službena tumačenja CIK-a kada je u pitanju primjena ovih zakonskih odredbi.

U odgovorima na pitanja br. 3. i br. 4. vrlo jasno stoji, da se „ pitanje izdvajanja i raspodjele sredstava iz proračuna općine, za financiranje političkih stranaka, regulira aktima općinskog vijeća“.

Ako i dalje mislite da je odluka nezakonita, pozivam vas da sukladno članku 13. Zakona o financiranja političkih stranaka zatražite mišljenje Središnjeg izbornog povjerenstva BiH kao nadležnog tijela koje će dati svoje mišljenje i instrukciju.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO