Povezano

Pravda za Dženana: “Bio si previše dobar, za ovaj prljavi svijet…”


Podsjetimo da je Dženan Memić 8. februara 2016. godine zadobio povrede opasne po život u Velikoj aleji na Ilidži u Sarajevu, a 15. februara je preminuo.
“Dragi naš Dženo, još jedan 15., ko zna koji u nizu.
Kada čujemo onu, svima dobro poznatu ‘vrijeme liječi sve’, samo se nasmiješimo. Jer znamo, da to nije tako. Nema toga vremena koje će izliječiti našu bol, koje će otkloniti nedostajanje, i želju da si tu, s nama.
Bio si previše dobar, za ovaj prljavi svijet. Divna osoba, osoba koja je uvijek znala cijeniti ono što ima.
Tvoja toplina, dobrota uvijek su nalazile prave adrese. Hvala ti što si bio takav, dragi naš Dženo.
Imali smo priliku voljeti te, uživati s tobom u svemu, u beskrajnoj ljubavi. Sada, želimo samo uvijek se sjećati tebe, uvijek se smijati veselim trenucima provedenim s tobom.
Svaki tvoj korak bio je jasan, pouzdan. Dobrota je jedina stvar po kojoj te ljudi pamte. Ništa materijalno nije ni izbliza toliko vrijedno kao dobrota, a ti si je imao kao malo ko.
Imao si uvijek razumijevanja za sve, nikada ti ništa nije bilo teško, sve si prihvatao s osmijehom.
Ali, otkako si otišao, za nas je vrijeme stalo.
Stalo, baš kao i tvoje srce, koje je bilo veliko i puno ljubavi.
Sada si na nekom drugom mjestu, gdje vječna ljubav vlada… A takvu vječnu ljubav podario si i nama, koji smo te okruživali…
Znamo da te tamo, niko, nikada neće povrijediti…
Kažu da nas učini jačim, ono što nas ne ubije… Ti znaš da smo dovoljno jaki, da izdržimo sve za tvoju pravdu.. Znam da vjeruješ u nas… Mi te izdati nećemo”, poručili su iz ove Facebook grupe. prneosi “Radiosarajevo“.

- Marketing -

Najnovije

Popularno