Poznati ugostitelj u BiH otpustio sve konobare nakon što su ga ojadili za više od 100.000 KM

Vlasnik restorana je potvrdio da je imao probleme sa konobarima i da je, kako kaže, sam sve to riješio.

Poznati banjalučki ugostitelj bio je primoran da otpusti skoro sve zaposlene konobare zbog sumnje da su mu na prevaru ukrali više od 100.000 maraka, saznaje Srpskainfo.

Riječ je o veoma poznatom banjalučkom ugostitelju, koji u svom vlasništvu ima više kafića i restorana.

Ime vlasnika i nazivi restorana poznati su redakciji, ali zbog toga što slučaj nije prijavljen policiji, to nećemo objavljivati.

Da se krađa desila, potvrdio nam je i sam vlasnik restorana.

Prema saznanjima Srpskainfo, konobari u više njegovih lokala su saznali kako mogu „provaliti“ u sistem u koji se unose računi i sve druge stvari u vezi sa ugostiteljstvom i poslovanjem ovih restorana.

– Vlasnik sumnja da su oni na taj način duže vremena uzimali novac iz pazara, a da to on nije mogao primjetiti. Pošto su konobari našli način da manipulišu računima, on u računovodstvenim i knjigama šanka nije uočio nikakve nepravilnosti – pojasnio je naš izvor.

Dodaje da se sumnja da su krađe trajala mjesecima, prije nego što su vlasnik i ostali zaposleni u lancu ovih restorana primjetili da nedostaju veće količine novca.

– Vlasnik tih restorana nedavno je shvatio da ipak nešto ne štima sa pazarima u njegovim restoranima, što mu je postalo sumnjivo. On je krenuo da provjerava sve kako bi utvrdio gdje je problem i zašto su mu pazari dosta manji u posljednje vrijeme – ističe sagovornik Srpskainfo.

Nije mu dugo trebalo da otkrije šta se krije iza toga, odnosno da utvrdi da su konobari shvatili kako mogu ući u program te firme i da mijenjaju određene podatke.

– Nakon što su to shvatili, konobari su svakodnevno krali pazar od vlasnika i mijenjali stvarno stanje u programu. Kada je vlasnik ovih ugostiteljskih objekata shvatio da ga radnici mjesecima potkradaju otpustio je sve zaposlene na koje je sumnjao – pojašnjava naš sagovornik, blizak vlasniku restorana.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply